FLORIN CÎŢU: "Nu este treaba Rusiei cum îşi face România apărarea"

G.B
Politică / 2 februarie 2022

"Nu este treaba Rusiei cum îşi face România apărarea"

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că cererea Rusiei de retragere a scutului de la Deveselu nu are "niciun fundament", ţara noastră fiind independentă în privinţa stabilirii strategiei sale de apărare, potrivit Agerpres.

"În ceea ce priveşte strategia de apărare a României, este independentă. Nu cred că este normal ca o altă ţară să-şi dea cu părerea despre ce face România şi cum se apără România, mai ales că este vorba de investiţii pentru apărarea suveranităţii şi integrităţii României. Aici este treaba noastră, nu cred că este treaba altcuiva cum ne investim banii şi cum ne facem strategia de apărare", a spus Cîţu, astăzi, la Senat.

Potrivit preşedintelui Senatului, NATO a adresat invitaţii Rusiei pentru a vizita bazele.

"Au fost invitaţii din partea NATO să viziteze toate bazele de când lumea. Niciodată nu s-a dat curs acestei invitaţii. Doar pe noi ne interesează cum ne facem această strategie. Nu e treaba nimănui cum îşi face România apărarea şi în ce asociaţii, tratate sau unde vrea să fie membră", a adăugat Cîţu.

Referindu-se la cererea de retragere a scutului de la Deveselu, Cîţu a precizat: "Nu are niciun fundament. Nu se bazează pe nimic şi nu este treaba Rusiei cum îşi face România apărarea".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Gaz scump

    1. pe care-l platesc prostii,ce-i pasa lui Citu?

    hop si betivul se baga in zeama!

    1. Corect!

      ce looooozer e citu asta frateeee

    Mic si rau intre picioarele leului.

    Domnule, la ce foloseste ca te zbarlesti la Rusia. Esti om de stat. Frazele pe care le-ai spus sint adevarate dar trebuia sa le dai inainte domnului Melescanu, sa le traduca d-sa in limbaj civilizat si demn de un om de stat, preocupat de interesele tarii sale. Rusii insa, au acum alte probleme si este putin probabil sa te ia in seama. Dar, in viitor cand vrei sa vorbesti in numele Romaniei, ar fi bine sa consulti un diplomat, sa te invete.  

    Rusia este Rusia si nimeni nu poate spune ce va face in viitor Rusia. Nimeni nu poate stii care ar putea fi rezultatul unui conflict cu alianta NATO. Si nimeni nu poate stii cum va actiona alianta daca Rusii ataca Romania. Si ce va fi dupa.  

    Un lucru este insa cert, poporul roman nu vrea si nu trebuie sa vrea sa afle ce s-ar putea intampla daca Rusia ataca Romania.  

    In furtuna care se naste in zona noastra, aceasta tara poate platii un pret teribil si acest popor poate platii mai mult ca oricare altul. Asa ca mic si rau intre picioarele leului nu este o politica buna. 

    Romania nu se poate pune cu Russia . Trebuie sa facem balet printre giganti cand acestia de cearta... Mai bine sa ii ai prieteni pe rusi decat dusmani cu atat mai mult ca sunt ortodoxi ca noi...

    Sa nu fim aroganti°°România din pacate nu este o putere economica și nici militara...stam prost la toate capitolele, suntem o MARIINETA atât pentru Europa cât și pentru SUA

    Băgare în seamă fără rost.Ca si Johannis.Eu zic sa stam cuminți și să ne vedem de ale noastre. Ca suntem prea mici si plini de bube.O altă prostie din partea acestui infantil ,care se da mare om se stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb