Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîţu, care a informat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public, informează Agerpres.
"Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (...) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate", a afirmat Cîţu, la Radio Guerrilla, întrebat despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din Prefecturi în contextul epidemiei de COVID-19.
Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta. "Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechităţi din sistemul public", a explicat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 12:56)
Sclavi pe viata
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 14:40)
RUSINE ! Nevasta-mea lucreaza pe ATI linia 1 din martie, nu primeste nimic in plus in 2021, iar angajatii din prefecturi ,medicii de familie si multi altii primesc sporuri de 30% !
Sa nu va mireJOGODIILOR catu, moise guran sau rares bogdan cand in 2024 PSD VA LUA MINIM 60% DIN VOTURI !
HUOOO !!!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 20:12)
daca nevasta ta lucreaza intr-un spital in care nu au acces bolnavi covid, de ce ar lua spor de 30%? si in autobuz putem sta langa un bolnav covid si nu luam 30 % macar din salariul minim. si profesorii pot sta langa bolnavi covid si nu iau 30%. daca sotia vrea spor de 30%, chiar daca e la ATI, sa ceara sa lucreze in spital pt bolnavi covid!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 16:30)
matzule
iar est pe aratura!
nu esti sef de clasa
esti premier!!!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 16:32)
Tăiați pensiile nesimțite. Nu mai acordați pensii mai mari de 7000 RON. Pentru o mana de oameni ne împrumutăm restul de 15 mil an de an și nu investim nimic.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 17:01)
Poate ar trebui sa aruncati un ochi si la salariul minim pe cartea de munca, care desi este foarte mic este foarte bine reprezentat in mediul privat.. Nu va da de gandit ca acei oameni nu lucreaza pe acel salariu si sunt platiti la negru? Stiti prea bine ce se intampla dar nu va intereseaza .
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2021, 20:59)
Corect! Cei care lucreaza pe salariul minim sunt santajati de patroni sa accepte angajarea pe aceste salarii, multumindu-se cu adaosuri ilegale,pentru care patronii (imbogatitii de dupa revolutie pe seama celor care chiar muncesc) nu platesc niciun impozit la stat. Abia cand ies la pensie, cei care au muncit isi dau seama ca au fost pacaliti de patroni, dar tipa tot la stat ca primesc pensii mici. Pai, sa ceara diferenta de la fostii lor patroni, ca doar ei i-au pacalit. Asa este, domnilor jurnalisti de la BURSA? De ce nu scrieti nimic despre minciuna salariilor minime? Va platesc patronii sa va faceti ca nu vedeti nimic?
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.01.2021, 01:21)
priveste in mod general problema in care unii patroni chiar au si dau la negru bani iar alti patroni, e drept, poate prea putini sint nimiciti de taxele guvernului.
taxarea muncii si in general taxarea in romania e prost echilibrata prin faptul ca acolo unde trebuie mai mare este mai mica si acolo unde trebuie sa fie mai mica pentru stimulare nu este.
deci problema este putin incorect expusa de tine