Florin Cîţu: Plafonarea preţurilor pentru poliţele de asigurare este cea mai proastă soluţie

S.B.
Politică / 16 martie 2023

Florin Cîţu: Plafonarea preţurilor pentru poliţele de asigurare este cea mai proastă soluţie

Fostul premier Florin Cîţu afirmă joi că plafonarea preţurilor pentru poliţele de asigurare este cea mai proastă soluţie dintre toate soluţiile posibile! Mai bine închidem tot şi ne cumpărăm asigurări din Bulgaria, spune senatorul PNL, el atrăgând atenţia că România va avea încă un dosar de infringement de la CE şi vom ajunge la 111 dosare, informează news.ro.

El anunţă că va vota împotriva unei astfel de măsuri care este împotriva românilor dacă o să fie propusă în forurile de conducere ale PNL

"Plafonarea preţurilor pentru poliţele de asigurare este CEA MAI PROASTĂ soluţie dintre toate soluţiile posibile! Mai bine închidem tot şi ne cumpărăm asigurări din Bulgaria. Mai mult, România va avea încă un dosar de infringement de la CE şi vom ajunge la 111 dosare", spune senatorul.

"Voi vota împotriva unei astfel de măsuri care este împotriva românilor dacă o să fie propusă în forurile de conducere ale PNL. DOAR COMPETIŢIA pe piaţa poliţelor de asigurare reduce preţul! Restul este propagandă socialistă", spune Cîţu.

Fostul premier arată că "suntem astăzi în această situaţie cu preţuri care cresc tocmai pentru că reglementatorul pieţei nu a asigurat un mediu competitiv. În plus, falimentul City Insurance a redus şi mai mult oferta şi a dus inevitabil la creşterea preţului pentru poliţele de asigurare".

"Plafonarea preţurilor va face situaţia şi mai grea pentru români şi va garanta că preţurile pe această piaţă vor continua să crească. În acelaşi timp, semnalul pentru orice investitor interesat să vină în România este NEGATIV. Le spunem direct: staţi departe de România. Nimeni nu vrea să vină pe o piaţă unde profitul este plafonat de stat. În plus, mai multe companii s-ar putea să plece de pe piaţa din România scăzând şi mai mult oferta. Iar când geniile care propun plafonarea preţurilor decid să o elimine, preţurile vor exploda din nou. It is that simple! Acum avem nevoie de soluţii care să atragă investitori pe piaţă. Nu să-i alunge aşa cum a făcut statul cu CEZ, EXXON şi ENEL", mai scrie în postare Cîţu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuţii cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situaţia poliţelor de asigurare RCA în Parlament.

Şeful Guvernului a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze preţul la asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Domnule Catu; toate costurile totale au sarit cu mult ca procent total din cosul de consum al cetatenilor; oamenii sunt fortat sa faca compromisuri.

    Unele argumente sunt bune; altele sunt penibile. 

    Mai bine spuneti clar si raspicat ca: Guvernul nu este deacord cu pierderea de randamente nominale din vanzari mai scumpe de polite ce se revarsa in diferite TVAuri taxe si etc pe lant. 

    Simplu.. cum aparati dumneavoastra "Romanii" asa cum am facut "masca" sa sara de la pret 10 bani la media de 1 lei ? cum?  

    Care Romani aparati? Ca eu vat ca ii impingeti pe toti la limita re rezistenta. 

    s c cret 

    1. Florinel,nu mai poate de grija firmelor straine care JEFUIESC cu nerusinare cetatenii romani prin preturile practicate prin politele de asigurari. Ia zii mai florinele,asa ai primit ordin sa ii indemni pe romani sa fie SCLAVI.? Nu inteleg de ce nu ai fost tu in locul lui OBREJA la puscarie,pentru ca ai cumparat vaccinuri care puteau sa vaccineze romanii pana in anul 3000,desi vaccinul s-a dovedit a fi un UCIGAS de oameni.?

    Cum să propună ASF plafonarea cu aceeași conducere? Plafonarea înseamnă recunoașterea eșecului pieței. Nimic mai clar.

    D-le Catzu.Din pacate ne-am cam lamurit cu sintagma asta de economie de piata.Ne tot aburiti cu "cererea si oferta",bla-bla.O laie.Totu-i comandat,aranjat in functie de interesul unora care ne dirijeaza viata de zi cu zi.Capitalismul asta-i o minciuna muuuuult mai mare decat. comunismul.Exact cum zicea cineva de mai sus: De unde dracul sa mai dai dk cosul tau de cheltuieli este gol.De ce nu se regleaza piata in functie de cosul meu?C-asa ar trebui sa functioneze minciuna aia cu cererea si oferta.!

    de asta te a dat afara ING ?

    cum nu mai sint la putere toti devin intelepti si pro ROMANIA ! un ex este si usr care face exact ce critica in opozitie , cand este la putere . plafonarea este o magarie grosolana la fel ca si la gaz si curent electric , ii lasa sa creasca pretul de 10 ori apoi il plafoneaza la de 5 ori , metoda kaufland .diferenta o plateste statul adica tot noi , fraierii care ne bucuram de " reduceri "

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb