FLORIN CÎŢU:  "PNL a ajuns la guvernare la timp"

A.I.
Politică / 13 ianuarie 2020

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, afirmă că modelul economic al guvernării din ultimii ani a fost "după noi potopul", dar PNL a ajuns la guvernare la timp, informează News.ro.

"Dacă socialiştii PSD-işti ar fi continuat să guverneze Romania vă garantez că Grecia scria pe noi", consideră Cîţu menţionând că PNL are soluţii, iar în perioada următoare vor exista "măsuri atât pe partea de cheltuieli, s-a terminat cu dezmăţul pe banul public, dar şi pe partea de venituri".

"Am prezentat situaţia reală acum venim cu soluţii! Modelul economic implementat de guvernarea socialistă în ultimii ani a fost simplu: după noi pototpul. Am explicat în toţi aceşti ani că este o politica economică falimentară să creşti cheltuielile neproductive din pix. Am dat nenumărate exemple care demascau propganda sau/şi analfabetismul economic al socialiştilor. Degeaba le-am spus că modeul implementat de ei, copiat de la greci şi argentienieni, a dus în Grecia la tăierea pensiilor de 11 ori în 6 ani. Ei au continuat cu distrugerea economiei", a afirmat Cîţu, duminică, pe Facebook.

Acesta a spus însă că PNL a ajuns la guvernare la timp.

Cîţu a adăugat şi că liberalii au soluţii.

"Avem soluţii şi vom reuşi să schimbam direcţia! Dar, trebuie să înţelegem cu toţii că promisiunile socialiştilor din ultimii ani nu au susţinere în economia reala. În perioada următoare veţi vedea o serie de măsuri atât pe partea de cheltuieli, s-a terminat cu dezmăţul pe banul public, dar şi pe partea de venituri. Suntem o guvernare responsbila dar mai ales o guvernare liberala care înţelege că bunăstarea apare prin eliberarea şi mai ales utilizarea eficientă a resurselor din sectorul privat", a mai spus el.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Pana acuma am avut incredere in liberali si in multi dintre oamenii care sunt in fruntea PNL: Orban, Cîțu, Rares Bogdan, etc. In ultimele zile mi-am schimbat radical parerea. Cînd l-am auzit pe Cîțu vorbind despre motivele pentru care nu majoreaza pensiile minime, anume pentru ca acesti pensionari nu au contribuit de loc, mi-am zis. Doamne, acestia spun despre PSD-isti ca sunt prosti, dar ei sunt mai prosti. Sa nu stie ei ca cineva care a contribuit timp de 30 de ani lucrand pe un salar minim, ajunge sa primeasca doar pensie minima ? Va spun eu. Foarte multe dintre femeile care au lucrat din greu in CONFECTII si multi altii sunt in aceasta situatie. Au promis ca elimina pensiile speciale. Nu vor sa faca asta. Au promis ca vor pune pe somaj bugetarii care ,,taie frunze la caini''. Se tem sa faca si asta. Atunci sa votam PSD.

    1. Nu ai votat pnl se vede din comentariul alambicat așa ca stai mai departe alături de cei dragi și nu ne mai ameți cu pensia minima și cele speciale ca le vor rezolva liberalii cand vor avea majoritate!

      Votati psd !

      Cativa ani ne dau de toate , de ,nu dau de la ei , dau de la noi... 

      In cativa ani intram mult , mult mai rau decat grecia 

      Sa te imprumuti numai pt plata pensiilor si salariilor !?

      Multi da posti , prosti , da multi.... 

      Alambicat in vorbire e putin spus...Acestia sunt PSD-isti "gandire ingusta si fara rationament..Va mai aduceti aminte cand in Guvernarea PSD-ista ( una din ele,deoarece au fost atatea cu peste 7o de ministri) unul dintre ministri si anume Ministrul Energiei a vrut sa stocheze ..energie electrica ..in depozite subterane. Ce mai poti astepta de la acesti "analfabeti"......

    Citu este un dobitoc mitoman. Ne aducem aminte de afirmatiile idioate pe care acesta le-a facut, dubla contabilitate, grup infractional, si altele. Chestia cu "Grecia" este inca o astfel de afirmatie de om tampit. De ce? Pur si simplu pentru ca PNL nu numai ca nu a taiat in 2019, dar a crescut cheltuielile, a cumparat de aproape 1 mld lei rachete si a crescut cheltuiala la PNDL desi spunea ca este locul de unde se fura. Da, ei fura acum.

    Se stie, Citule, faptul ca guvernul Orban acorda ilegal subventii partidelor, contrar legii partidelor, si in buget a alocat un milion de lei pe luna catre partidul lui Ponta care acum este singur. Ponta primeste un milion de lei pe luna din cauza hotiei lui Orban.

    Platile pensiilor de la inceputul lunii au fost facute varza de ministrul Muncii care nu a dat ordinele necesare, nici CEC si nici ING. sunteti niste idioti. 

    "Avem soluţii şi vom reuşi să schimbam direcţia! Dar, trebuie să înţelegem cu toţii că promisiunile socialiştilor din ultimii ani nu au susţinere în economia reala.......

    Atentie, majorarea cu 40% a pensilor a fost o promisiune fara sustinere in economia reala. Oare deaia vor anticipate, ca la 1 septembrie zarurile sa fie aruncate si astfel ne vor arata motivul pentru care nu vom vedea majorarea pensilor cu 40%. 

    1. Ma scuzati, eu tot n-am inteles. Si atunci....... eu cu cine votez? hac!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb