FLORIN JIANU, PREŞEDINTE CNIPMMR: "Amenzile date de Consiliul Concurenţei trebuie să fie procent din profit, nu din cifra de afaceri"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 18 septembrie 2018

"Amenzile date de Consiliul Concurenţei trebuie să fie procent din profit, nu din cifra de afaceri"

Amenzile prevăzute în Legea concurenţei nr. 21 din 1996, republicată, sunt foarte dure pentru agenţii economici, având în vedere că cifra de afaceri totală este, de regulă, rezultatul desfăşurării unei activităţi economice în mai multe domenii de activitate, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit domniei sale, aces-tea ar trebui să fie raportate la profit, nu la cifra de afaceri, motiv pentru care Legea concurenţei ar trebui modificată.

Potrivit acestei legi, în prezent, contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior.

"Acesta este un prim aspect pe care îl dorim modificat în această lege, cifra de afaceri nu e relevantă în activitatea unei companii, ci profitul. Amenda pe cifra de afaceri este un nonsens pe care l-am întâlnit şi în legislaţia europeană. În mod normal, o astfel de sancţiune trebuie circumstanţiată produsului sau serviciului în legătură cu care s-a produs respectiva încălcare a legii. Acest tip de abordare se regăseşte şi în alte ţări, precum Belgia, Franţa, Germania, Croaţia etc.", susţine preşedintele CNIPMMR.

Recent, a fost depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de modificare a Legii concurenţei, modificare pe care CNIPMMR o consideră oportună şi necesară, a mai precizat domnia sa.

Un al doilea punct pe care îl sesizează CNIPMMR se referă la faptul că firmele amendate de Consiliul Concurenţei trebuie, mai întâi, să plătească amenda şi apoi să o conteste, acest tip de abordare fiind neconstituţional, deoarece este dreptul oricui să conteste o sancţiune, iar executarea să fie suspendată pe durata contestării şi abia după verdictul unui judecător să existe sau nu obligativitatea de a plăti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca nu se poate masca, teoretic, profitul gârlă. Lanțurile de magazine se extind cu 2 la sută profit, ilogic.

    Mentalitatea politruclui securist, vrea amendă procent din beneficiu. :))))))

    Si firmele sa mearga doar pe pierdere. In acel caz, in cazul unei amenzi Consiliul Concurentei va trebui sa dea bani firmei amendate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb