ZIARUL BURSA

18 septembrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Este pregătită India să lanseze prima criptomonedă oficială?

Este pregătită India să lanseze prima criptomonedă oficială?

Călin RecheaInternaţional / 18 septembrie 2018

Călin Rechea

India nu a ajuns încă pe prima pagină a presei internaţionale, însă deprecierea accelerată a monedei naţionale până la noi minime istorice faţă de dolar şi "experimentele" monetare ale autorităţilor din ultimii doi ani au creat îngrijorare pentru perspectivele economice ale ţării.

De la începutul anului, rupia indiană a intrat într-un declin accelerat faţă de dolarul american (vezi graficul 1), în ciuda unei performanţe eco­nomice apreciabile.

Produsul Intern Brut a înregis­trat o creştere medie anuală de 7,1% în perioada 2000 - 2017, cu variaţii între 4% şi 10%.

Cu toate acestea, media anuală a deficitului bugetar pentru aceeaşi perioadă a fost de 8,1%, pe fondul unei evoluţii între 4,5% şi 11,2% din PIB, iar dezechilibrele externe cresc, în condiţiile creşterii preţului petrolului.

Fondul Suveran de Investiţii, blocat de ministrul justiţiei

EUGEN TEODOROVICI: Fondul Suveran de Investiţii, blocat de ministrul justiţiei

A.I.Companii / 18 septembrie 2018

"Între două evaluări şi două deplasări este mai greu să faci un Fond Suveran", a spus ministrul finanţelor publice  

Teodorovici: "Referitor la legea insolvenţei, am senzaţia că există o lipsă a dorinţei de asumare a deciziei"

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este blocată de ministrul justiţiei Tudorel Toader, după cum reiese din declaraţiile făcute, ieri, de ministrul finanţelor publice Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

"România are potenţialul să fie o platformă energetică regională"

KLAUS IOHANNIS LA SUMMITUL INIŢIATIVEI CELOR TREI MĂRI: "România are potenţialul să fie o platformă energetică regională"

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 18 septembrie 2018

Membrii Iniţiativei vor constitui un fond destinat finanţării proiectelor regionale şi dezvoltării antreprenoriatului  

Reprezentanţii Camerelor de Comerţ din cele 12 state membre au înfiinţat o reţea a acestor organisme

Summitul Iniţiativei celor Trei Mări şi-a deschis, ieri, la Bucureşti, lucrările celei de-a treia ediţii. Preşedintele Klaus Iohannis a deschis, ieri, Forumul de Afa­ceri, sus­ţinând: "Sunt deosebit de bucuros să mă aflu aici la deschiderea primei ediţii a Forumului. Deschidem o pagină foarte importantă a Iniţiativei celor Trei Mări.

Referendumul pentru definirea familiei intră în linie dreaptă

CCR: Referendumul pentru definirea familiei intră în linie dreaptă

GEORGE MARINESCUPolitică / 18 septembrie 2018

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, ieri, că legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile Legii fundamentale privitoare la constituire.

BEI împrumută România cu 450 milioane euro

PENTRU PROGRAMUL DE DEZVOLTARE RURALĂ  BEI împrumută România cu 450 milioane euro

Fonduri Europene / 18 septembrie 2018

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă României un împrumut de 450 milioane euro pentru a finanţa contribuţia naţională a acesteia la punerea în aplicare a programului de dezvoltare rurală (PNDR) al României, alături de ajutoarele nerambursabile de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, au anunţat reprezentanţii instituţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

Împrumutul a fost aprobat cu ocazia reuniunii Consiliului de administraţie al BEI, care a avut loc la Bucureşti în perioada 17-18 septembrie.

Bomba cu ceas a ratelor "direct la dezvoltator"

OPINII Bomba cu ceas a ratelor "direct la dezvoltator"

Cristian DogaruCompanii / 18 septembrie 2018

Treceam aproape săptămânal pe lângă celebrul bloc din sectorul 5 care a fost cuprins de flăcări la etajele superioare. Îl ştiţi din programele de ştiri, cel construit pe persoană fizică şi fără autorizaţii (inclusiv cea de construcţie). Pe o stradă care conserva încă bine vechea mahala bucureşteană, unde predominau căsuţele mici de paiantă, ţuşti! apăruse didamai măgăoaia care ocupa aproape toată curtea imobilului achiziţionat în acest scop de "dezvoltator". Evident, o persoană fizică. Întâmplător sau nu, cunosc alte două persoane care aşteaptă de luni bune să intre în posesia unor apartamente construite cam după acelaşi principiu (sper că nu şi în absenţa autorizaţiilor în aceste cazuri). Sub diferite pretexte, dezvoltatorul îi plimbă de luni bune, mai două săptămâni, mai o lună de aşteptare, deşi respectivele blocuri par "gata".

Ovidiu Nicolescu, CNIPMMR: "Proiectul legii pensiilor este ca o bombă atomică"

Ovidiu Nicolescu, CNIPMMR: "Proiectul legii pensiilor este ca o bombă atomică"

RAMONA RADUPiaţa de Capital / 18 septembrie 2018

Nicolescu: "În trei ani de zile, pensia va creşte cu 79,4%" 

Nicolescu: "Doar în 2020 este prevăzută o creştere a valorii punctului de pensie cu 61% - un cadou electoral, care va determina un puseu inflaţionist şi o amplificare a deficitului de comerţ exterior"

Proiectul legii privind sistemul public de pensii iniţiat de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale subminează stabilitatea şi sustenabilitatea economiei autohtone, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Româ-nia (CNIPMMR).

"Nimeni nu va suferi, în ceea ce priveşte serviciile medicale"

EUGEN TEODOROVICI: "Nimeni nu va suferi, în ceea ce priveşte serviciile medicale"

A.I. Companii / 18 septembrie 2018

Nicio persoană nu va beneficia de servicii medicale mai puţine sau de o calitate mai redusă decât în prezent a precizat, ieri, Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, într-o conferinţă de presă, în contextul în care, zilele trecute, domnia sa a declarat că există nevoia de a avea mai multe variante de servicii medicale plătite de stat în funcţie de asigurările plătite de contribuabili.

Eurobank îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante

ESTIMĂRI PENTRU ANUL CURENT: Eurobank îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante

Alina VasiescuInternaţional / 18 septembrie 2018

Conducerea Eurobank este încrezătoare că anul acesta îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante (NPL) convenită cu autorităţile de supraveghere ale Băncii Centrale Europene (BCE) şi intenţionează să facă progrese semnificative în acest domeniu până în 2021, potrivit directorului general al celui de-al treilea mare grup bancar elen, Fokion Karavias, citat de Reuters.

"Nu există îndoieli că gestionarea cu succes a creditelor neperformante va fi un test cheie pentru noi", a declarat ieri Fokion Karavias, adăugând: "Suntem pe deplin conştienţi de provocările cu care ne confruntăm, dar rezultatele recente ne permit să fim optimişti".

"Amenzile date de Consiliul Concurenţei trebuie să fie procent din profit, nu din cifra de afaceri"

FLORIN JIANU, PREŞEDINTE CNIPMMR: "Amenzile date de Consiliul Concurenţei trebuie să fie procent din profit, nu din cifra de afaceri"

RAMONA RADUCompanii / 18 septembrie 2018

Amenzile prevăzute în Legea concurenţei nr. 21 din 1996, republicată, sunt foarte dure pentru agenţii economici, având în vedere că cifra de afaceri totală este, de regulă, rezultatul desfăşurării unei activităţi economice în mai multe domenii de activitate, a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Aprecieri marginale pentru cinci dintre indicii bursei

BVB Aprecieri marginale pentru cinci dintre indicii bursei

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 18 septembrie 2018

Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an 

Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii uşor în creştere, cotaţiile coşurilor de acţiuni variind între o scădere de 0,76% pentru BET-FI şi o creştere de 0,1% pentru BET.

EDUCAŢIE Universitatea de Vest Timişoara a intrat în EUniverCities

O.D.Cultură / 18 septembrie 2018

Învăţământul autohton mai oferă şi veşti bune legate de recunoaşterea actului educaţional şi de ajutorul pe care unele unităţi îl dau comunităţii în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea. Universitatea de Vest Timişoara (UVT) este prima universitate din sud-estul Europei, parte a EUniverCities, o reţea care promovează colaborarea dintre instituţiile de învăţământ superior şi oraşele din care acestea fac parte.

"Joaca" bogaţilor debutează astăzi

LIGA CAMPIONILOR "Joaca" bogaţilor debutează astăzi

O.D.Sport / 18 septembrie 2018

Faza grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2018/2019, debutează astăzi. Partidele FC Barcelona - PSV Eindhoven şi Internazionale Milano - Tottenham (ambele din Grupa B) deschid balul de la ora 19.55. Celelalte partide ale primei zile se vor juca de la ora 22.00, după cum urmează: Grupa A: FC Bruges - Borussia Dortmund; Grupa A: Monaco - Atletico Madrid; Grupa C: Steaua Roşie Belgrad - Napoli; Grupa C: Liverpool - PSG; Grupa D: Galatasaray - Lokomotiv Moscova; Grupa D: Schalke 04 - FC Porto.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-18 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-18 Septembrie 2018

Macroeconomie / 18 septembrie 2018

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în august 2018, până la 4,9%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,4%. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat creşterea anuală până la...

Brandul media Time, vândut pe 190 milioane dolari

Brandul media Time, vândut pe 190 milioane dolari

Internaţional / 18 septembrie 2018

Gigantul media american "Meredith" a încheiat un acord definitiv privind vânzarea brandului media Time miliardarului Marc Benioff şi soţiei sale Lynne, valoarea tranzacţiei fiind de 190 de milioane de dolari în numerar, transmite Reuters.

Brandul media Time, vândut pe 190 milioane dolari

Brandul media Time, vândut pe 190 milioane dolari

Internaţional / 18 septembrie 2018

Gigantul media american "Meredith" a încheiat un acord definitiv privind vânzarea brandului media Time miliardarului Marc Benioff şi soţiei sale Lynne, valoarea tranzacţiei fiind de 190 de milioane de dolari în numerar, transmite Reuters.

CCR amână dezbaterea sesizărilor privind Codul Penal

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 18 septembrie 2018

Vizita delegaţiei Comisiei de la Veneţia şi discuţiile pe care membrii aces-teia le-au avut inclusiv cu toate persoanele implicate în schimbarea legislaţiei penale nu au rămas fără ecou în rândul judecătorilor Curţii Constituţionale a României (CCR).

Elon Musk: "Tesla, în iadul logistic al livrărilor"

M.G.Internaţional / 18 septembrie 2018

Problemele companiei Tesla nu au la bază întârzierile din cadrul procesului de producţie, ci dificultăţile logistice pe care le presupun livrările, a scris duminică, pe Twitter, Elon Musk, directorul general al producătorului de autoturisme...

Referendum pre-fraudat, boicot garantat!

Cătălin AvramescuEditorial / 18 septembrie 2018

Cătălin Avramescu

Acum ceva ani circula prin târg o expresie. Un referendum ar fi fost "pre-fraudat". Atunci ideea mi s-a părut absurdă. Acum însă, trăim în plin absurd. Aşa că ne adaptăm vocabularul. Nu sunt sigur ce înseamnă "pre-fraudat" şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo