PENTRU CĂ NU A COMBĂTUT CORUPŢIA, Credit Suisse va fi supravegheată de un monitor independent

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2018

Credit Suisse va fi supravegheată de un monitor independent numit de autoritatea de reglementare a sectorului financiar, pentru că nu şi-a îndeplinit datoria de a combate corupţia în relaţiile sale cu asociaţia de fotbal FIFA şi companii petroliere de stat din Venezuela şi Brazilia, relatează Reuters.

Autoritatea de reglementare FINMA a mai stabilit, separat, că Credit Suisse nu şi-a respectat obligaţia de a combate spălarea de bani în relaţiile semnificative de afaceri cu o persoană expusă politic", se arată într-un comunicat al FINMA, conform News.ro.

În loc să penalizeze un director care a încălcat în mod repetat reglementările referitoare la complianţă, de-a lungul anilor, Credit Suisse l-a recompensat cu beneficii mari şi aprecieri, potrivit FINMA.

Autoritatea de reglementare a impus măsuri de îmbunătăţire a proceselor de combatere a spălării banilor.

FINMA a mai anunţat că va numi un monitor independent, pentru a se asigura că Credit Suisse îşi respectă obligaţiile şi pentru a preveni o repetare a incindentelor investigate, care includ FIFA, compania braziliană Petrobras şi compania venezueleană Petroleos de Venezuela (PDVSA).

"Neregulile identificate au apărut în mod repetat de-a lungul mai multor ani, mai ales înainte de 2014. Un număr peste medie de nereguli au fost descoperite în relaţiile de afaceri ale fostei filiale Clariden Leu", a arătat FINMA.

Banca din Zurich a anunţat că inves­tigaţiile efectuate de FINMA au arătat "vulnerabilităţi moştenite", adăugând că a acţionat deja pentru îmbunătăţirea complianţei.

Credit Suisse a precizat că nu a fost amendată. "Implementarea unei culturi de îmbunătăţire a complianţei la Credit Suisse este cea mai mare prioritate pentru noi şi luăm în serios res­ponsabilitatea noastră individuală şi colectivă", potrivit băncii.

Credit Suisse a adăugat că va continua să colaboreze îndeaproape cu FINMA pentru finalizarea schimbărilor care sunt în curs şi implementarea unor măsuri suplimentare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb