Grampet, grup feroviar şi operator logistic privat în România şi Europa de Sud-Est, şi-a majorat participaţia la fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, de la 20% la 74%.
Gruia Stoica, preşedintele grupului Grampet, a declarat: "Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp în care am înţeles mai bine nevoile şi potenţialul de dezvoltare al acestei fabrici (...). Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală şi de Sud-Est la producţia de medicamente necesare în tratarea cancerului".
Domnia sa a adăugat: "Pregătim lansarea primei linii de producţie de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unităţi terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producţie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu".
Potrivit informaţiilor transmise de companie, în jur de 30% din producţia Polisano Pharmaceuticals va merge pe piaţa internă, restul fiind dedicat exportului în cele 35 de pieţe cu care Polisano lucrează deja, dar şi în alte ţări, pe măsură ce compania îşi va extinde parteneriatele.
Structura noului acţionariat este 74% Grampet Group, restul de 26% fiind deţinut de familia Muntean şi avocatul Remus Borza.
Potrivit Grampet, echipa de management a Polisanu va rămâne neschimbată.
Roxana Manole, CEO Polisano Pharmaceuticals, a precizat: "Lucrăm în acest moment cu peste 100 de medici şi farmacişti şi investim în mod constant în inovaţie, căutând cele mai moderne, diverse şi accesibile formule farmaceutice. Avem încredere că noua structură de acţionari susţine misiunea Polisano de a îmbunătăţi viaţa cât mai multor persoane. Totodată, sperăm să avem o contribuţie semnificativă în atenuarea crizei de oncologice pe piaţa românească, pe care pacienţii o resimt tot mai acut în ultimii ani".
Fabrica de la Sibiu are 160 de angajaţi şi o suprafaţă de 33.000 metri pătraţi, fiind echipată cu linii de fabricaţie de ultimă generaţie. În prezent, are o capacitate de producţie echivalentă cu peste 500 de milioane de unităţi terapeutice şi produce peste 50 de mărci proprii de suplimente alimentare şi OTC-uri distribuite în 35 de ţări.