Acum ceva ani circula prin târg o expresie. Un referendum ar fi fost "pre-fraudat". Atunci ideea mi s-a părut absurdă. Acum însă, trăim în plin absurd. Aşa că ne adaptăm vocabularul. Nu sunt sigur ce înseamnă "pre-fraudat" şi suspectez că nimic raţional. Însă sunt sigur că referendumul anunţat de socialişti este "pre-fraudat", tocmai pentru că nu are nimic raţional.
Aşadar, care ar fi scopul declarat? "Familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie". Dar nu e corect. Ce ne facem cu familia formată - să zicem - dintr-o văduvă şi copilul ei? Întrebarea născocită de socialişti este, sociologic vorbind, alandala. Iar introducerea acestei definiţii alandala în Constituţie ar fi de natură să aducă probleme, nu să le rezolve.
Şi care ar fi motivul pentru care s-ar justifica referendumul acum? PSD tace strategic, să nu îşi supere protectorii de la Bruxelles. Aşa că nu ne-am lămurit. S-au adunat cumva două milioane de homosexuali la graniţe, gata să invadeze?
Ce ştim sigur - pentru că Secretarul-General PSD a recunoscut public - este că PSD pregăteşte, de fapt, legalizarea "parteneriatului civil" între persoane de acelaşi sex. Cu alte cuvinte, va introduce căsătoriile gay pe fereastră, după ce se va face că le-a închis uşa. Vor păcăli câţiva naivi de Dreapta care îşi vor imagina că referendumul consacră "familia tradiţională".
Marea, uriaşa problemă este însă alta. Este clar că "Operaţiunea Referendumul" e pusă la încercare de un infractor (L. Dragnea) şi de asociaţii lui pentru a abate atenţia de la problemele zilei. Guvernul Dragnea 3 a nimerit cu oiştea în gard. Dezastrul este general.
Dar măcar să îl organizeze corect. Însă nici de asta socialiştii nu sunt în stare. Ei pregătesc extinderea referendumului la... două zile. De ce nu o săptămână întreagă? Sau un semestru? Şi facem şi tombole...
Îi întreb pe cei care au de gând să participe: vreţi să câştigaţi necinstit? Unii dintre voi aţi denunţat, pe bună dreptate, referendumul ruşinos din 2003. O bătaie de joc, extinsă tot pe două zile, cu tombole şi urme plimbate prin supermarket. Ce legitimitate are o asemenea bufonerie?
Niciun om cinstit, indiferent de orientarea sa politică şi de ideile sale cu privire la căsătorie, nu poate accepta să fie parte la aşa ceva.
Eu mi-am exprimat în repetate rânduri, public, opţiunile în materie. Sunt radical împotriva oricărei recunoaşteri. Nu numai a "căsătoriei" între persoanele de acelaşi sex, ci al oricărui fel de parteneriat "civil". Socotesc că familia este o instituţie cu rădăcini mult mai profunde decât jalnicele şi trecătoarele aranjamente politice sub care am ajuns să trăim.
Dar una-i una, alta alta... Este clar că PSD încearcă se exploateze sentimentele unor oameni care, pe bună dreptate, sunt îngrijoraţi de direcţia în care au ajuns să evolueze lucrurile în unele state din Uniunea Europeană. Eu le spun acestor oameni să nu se lase amăgiţi. Familia tradiţională nu are nevoie de sprijinul unor infractori dis-peraţi că au mai primit o citaţie de la Procuratură.
Dacă aceştia s-ar vedea cu sacii în căruţă, ei nu vor ezita să calce în picioare, ca de atâtea ori, opţiunile electoratului. Aduceţi-vă aminte că tot ei au refuzat aplicarea rezultatelor unui dublu referendum, validat (maximum 300 de parlamentari şi Parlament unicameral).
Credeţi că "familia tradiţională" va fi la adăpost odată ce ar fi înscrisă în Constituţie? Atunci probabil că nu aţi citit ştirile sau nu v-aţi uitat la televizor... România are, în prezent, o Curte Constituţională formată din politruci care nu s-au dat în lături să citească "Negru" acolo unde orice om normal ar vedea că scrie "Alb". Îndată ce vine comanda politică, ei se vor executa. Iar aceasta sigur va veni, în caz că referendumul ar fi validat. Grupul socialiştilor europeni nu glumeşte cu aşa ceva. Sper că nu v-a scăpat un detaliu. CCR a rostogolit mai bine de un an decizia în cazul recunoaşterii în România a căsătoriei unui cuplu homosexual. (Res-pectivii erau din Belgia, dacă memoria nu mă înşeală, iar unul era cetăţean român). Ce îi împidica pe marii luptători pentru moralitate creştină să decidă cazul? Vă spun eu: duplicitatea. Liviu Dragnea nu a vrut să se lege de mâini cu o asemenea decizie. El avea un circ de organizat.
Problema, pentru el, este că îl organizează degeaba. Lumea nu este interesată. A început să realizeze că altele sunt urgenţele momentului. Şcoli care produc analfabeţi, inflaţie galopantă, investiţii blocate, corupţie masivă şi violenţă pe străzi. Redefinirea familiei nu este o temă care să mobilizeze electoratul. Indiferent ce trucuri vor utiliza, lumea nu va veni la vot.
Unul dintre cei care vor absenta este subsemnatul. Chiar nu doresc să fiu parte la o şmecherie. Am o problemă de principiu: un referedum trebuie să fie corect. Şi nu voi cauţiona niciun fel de manevre ale grupului infracţional care pretinde că a fost ales să îşi bată joc de legile statului român. Ori să le rescrie în funcţie de interesele sale de moment.