ÎN ACEST AN Brikston Construction Solution estimează o cifră de afaceri de 20 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 18 septembrie 2018

Brikston Construction Solution estimează o cifră de afaceri de 20 milioane euro

Compania a investit 1 milion de euro, în 2018

La zece ani de la lansarea mărcii Brikston, producătorul de materiale pentru zidărie şi finisaje Brikston Construction Solution estimează că va avea o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în acest an. Conform unui comunicat de presă al companiei, în ultimul deceniu, secţiile au funcţionat la capacităţi maxime, iar producţia de cărămidă a fost dublată. Societatea şi-a propus să crescă valoarea exporturilor către Republica Moldova şi Ucraina până la 2 milioane de euro.

Brikston este marca de cărămizi şi blocuri ceramice produse de Brikston Construction Solution SA şi reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a companiei. Brikston Construction Solution SA este unul dintre liderii pieţei româneşti a materialelor pentru zidărie şi finisaje, cu o experienţă de 50 de ani şi peste 200 de angajaţi.

Compania a împlinit o jumătate de secol de activitate pe piaţa românească a materialelor de zidărie şi finisaje, din care ultimii zece sub brandul Brikston. În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni Ceramica SA a fost preluat de către fondul privat de investiţii, moment în care au fost efectuate schimbări majore în cadrul companiei. Datorită investiţiilor majore în liniile de producţie, branding şi cercetare-dezvoltare, Brikston a ajuns la un volum anual al vânzărilor de aproximativ 350.000 mc de cărămidă şi blocuri ceramice, mai mult decât dublu comparativ cu 2007.

Ca urmare a faptului că 85% din vânzările Brikston sunt adresate segmentului rezidenţial, care a înregistrat creşteri constante în ultimii ani, afacerile companiei s-au situat pe un trend ascendent. La aceste rezultate a contribuit inclusiv extinderea reţelei de distribuţie, brandul Brikston fiind prezent în peste 250 de puncte de vânzare a distribuitorilor din întreaga ţară, dar şi în lanţurile de tip DIY, precum Dedeman, Leroy Merlin, BricoDepot, Hornbach şi în magazinul online al companiei.

"Suntem în plin sezon de construcţii, în acest moment. Piaţa rezidenţială se dezvoltă rapid în toate zonele ţării, cu precădere în polii economici Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi, şi estimăm o creştere a pieţei între 5-10% până la finele anului. Avantajaţi de poziţionarea geografică, deservim cu uşurinţă Republica Moldova şi Ucraina, unde ne-am propus să creştem volumul exporturilor până la 10% din cifra de afaceri în acest an", a precizat Iulian Mangalagiu, CEO Brikston Construction Solution SA.

În 2018, Brikston s-a concentrat pe îmbunătăţirea eficienţei şi productivităţii în diverse sectoare de activitate, derulând investiţii de peste 1 milion de euro în achiziţii de utilaje, în optimizarea portofoliului de produse şi în activitatea de cercetare-dezvoltare. Managementul Brikston are în vedere crearea unor noi soluţii cu aplicabilitate în construcţia de case eficiente energetic, o tendinţă europeană care începe să devină evidentă şi în România.

Iulian Mangalagiu a mai spus: "Preocuparea pentru protecţia mediului este în centrul atenţiei noastre şi vrem să fim leaderi şi la acest capitol. Creşterea costurilor utilităţilor din ultimii doi ani ne motivează să dezvoltăm materiale de construcţii cu calităţi superioare din punct de vedere al eficienţei energetice. Ne îndreptăm cu paşi repezi către 2020, când noile proiecte rezidenţiale vor trebui să respecte legislaţia europeană, prin reducerea consumului energetic până la aproape de zero, iar acest lucru va avea impact semnificativ în transformarea industriei de materiale de construcţii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb