ESTIMĂRI PENTRU ANUL CURENT: Eurobank îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2018

Eurobank îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante

Conducerea Eurobank este încrezătoare că anul acesta îşi va depăşi ţinta de reducere a creditelor neperformante (NPL) convenită cu autorităţile de supraveghere ale Băncii Centrale Europene (BCE) şi intenţionează să facă progrese semnificative în acest domeniu până în 2021, potrivit directorului general al celui de-al treilea mare grup bancar elen, Fokion Karavias, citat de Reuters.

"Nu există îndoieli că gestionarea cu succes a creditelor neperformante va fi un test cheie pentru noi", a declarat ieri Fokion Karavias, adăugând: "Suntem pe deplin conştienţi de provocările cu care ne confruntăm, dar rezultatele recente ne permit să fim optimişti".

Benoit Coeure, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, avertiza, luna aceasta, că reducerea NPL ar trebui să fie prioritatea sectorului bancar din Grecia.

Expunerea pe creditele neperformante a ajuns, în Grecia, la un nivel de aproximativ 88,6 miliarde de euro la finele lunii iunie, ceea ce reprezintă aproximativ 47,6% din totalul creditelor bancare din ţară.

"Există un plan strict, specific, convenit cu autorităţile de reglementare privind reducerea creditelor neperformante, iar Eurobank a avut o evoluţie peste aşteptări în 2017, în acest sens. Ne-am îmbunătăţit cadrul instituţional acum şi suntem în grafic pentru a ne depăşi şi anul acesta obiectivele", a precizat Karavias.

Ţinta Eurobank în Grecia o reprezintă reducerea NPE (expunerea pe credite neperformante) la 15,6 miliarde de euro, iar Karavias s-a declarat încrezător că banca va ajunge la o cifră de 15,3 miliarde de euro. De asemenea, grupul bancar elen va securitiza credite ipotecare neperformante în valoare de două miliarde de euro.

În curând, Eurobank, grup deţinut în proporţie de 2,4% de Fondul de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), va prezenta un plan de reducere semnificativă a ratei creditelor neperformante până în 2021, faţă de nivelul record de 45% consemnat la sfârşitul lui 2016. "Planul este ambiţios, dar fezabil. Sunt încrezător că-l vom implementa fără să afectăm nivelul capitalului", a mai spus Karavias.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb