FLORIN ROMAN: "Impozitul pe gospodărie va duce la o explozie a birocraţiei fiscale"

A.C.
Politică / 20 aprilie 2017

"Impozitul pe gospodărie va duce la o explozie a birocraţiei fiscale"

Deputatul PNL, Florin Roman a precizat că înainte să lămurească Legea salarizării unitare, Guvernul Grindeanu pregăteşte "un proiect care vizează impozitul pe gospodărie, o adaptare mioritică a sistemului fiscal american", potrivit unui comunicat de presă.

Roman a declarat: "Din păcate, sistemul fiscal românesc este departe de cel american, iar modul în care el funcţionează ne este cunoscut tuturor celor care plătim taxe şi ne izbim de o birocraţie care ne costă timp şi bani. Prins în corzi cu Legea salarizării unitare, care nu reuşeşte să găsească drumul spre Parlament, guvernul aruncă fumigena impozitului pe gospodărie, care va creşte nu doar birocraţia, ci şi costurile politicii fiscale".

Deputatul PNL consideră că procesul va fi imposibil de gestionat, iar costurile vor fi " pe măsură" dacă se va recurge la "angajarea a zeci de mii de inspectori fiscali, depunerea a milioane de dosare, nu doar simple declaraţii fiscale" şi susţine că "pentru fiecare leu strâns la buget, se vor cheltui alţi doi lei", rezultând ca beneficiul statului să fie "nul".

Roman a mai transmis: "Cetăţenii vor fi sufocaţi de birocraţie, de costuri suplimentare şi de un aparat de stat împovărător. Proiectul guvernamental pune serios sub semnul întrebării şi cota unică, care a asigurat creşterea economică în ultimii 10 ani. Cota unică nu mai există atunci când unii sunt scutiţi de la impozitare, iar ceilalţi nu. Vor fi sancţionaţi cei care câştigă mai mult, cei care muncesc mai mult. La fel ca şi în cazul Legii salarizării unitare, şi în cazul impozitului pe gospodărie guvernul a aruncat cifre şi informaţii disparate, fără să organizeze dezbateri serioase cu specialişti, cu oameni implicaţi în procedurile fiscale".

Potrivit declaraţiei deputatului Roman, este nevoie de o dezbatere reală, pe fond, nu de "fumigene politice lansate de la guvern pentru a acoperi incompetenţa actualei puteri".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa mai angajeze Psd 1 mil de apropiati?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb