FMI sprijină guvernul de la Buenos Aires

G.M.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 august 2018

FMI sprijină guvernul de la Buenos Aires

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va devansa termenul privind acordarea ultimelor rate de împrumut către Argentina, a anunţat Christine Lagarde, directorul acestei instituţii, potrivit AFP.

Împrumutul de 50 de miliarde de dolari a fost contractat în luna iunie şi el are drept scop sprijinirea programului economic şi de reforme întocmit de guvernul de la Buenos Aires. Prima tranşă, de 15 miliarde de dolari, a fost deja plătită Argentinei în luna iunie, iar restul ar urma să fie virat cât mai curând.

Directorul FMI a declarat că instituţia pe care o conduce va lua în considerare consolidarea ajutorului financiar acordat Argentinei: "Am instruit personalul FMI pentru a lucra cu autorităţile argentiniene pentru a consolida planul sprijinit de fond şi să reconsidere calendarul programului financiar".

Christine Lagarde a menţionat că autorităţile argentiniene s-au angajat să îşi revizuiască planul economic "pentru a izola mai bine ţara de schimbările recente de pe pieţele financiare internaţionale, inclusiv prin intermediul politicilor monetare şi fiscale consolidate şi un efort sporit pentru susţinerea persoanelor cu venituri reduse".

Peso, moneda naţională a Argentinei, a cunoscut o nouă devalorizare, de 6,99%, în raport cu dolarul american. Astfel rata de schimb a ajuns la 34,48 pesos pentru un dolar. Devalorizarea monedei naţionale a ţării sud-americane are loc chiar dacă Banca Naţională a Argentinei a mărit dobând monetară la 45%, procent ce reprezintă una dintre cele mai ridicate rate de dobândă din lume.

Pentru a primi ajutorul financiar din partea FMI, guvernul de la Buenos Aires a aprobat un plan de austeritate, care include reducera funcţiilor guvernamentale şi anularea reducerilor fiscale pentru exportul de soia şi uleiul obţinut din această plantă.

Guvernul a reuşit să reducă deficitul bugetar de la 6% la 4%, prin împrumuturi de pe piaţa financiară şi prin limitarea cheltuielilor publice.

În planul său iniţial de relansare a economiei, preşedintele argentinian Mauricio Macri se aştepta la investiţii străine în infrastructură, în energie, dar companiile străine sunt reticente să investească într-o ţară în care valoarea unei investiţii poate fi diminuată cu 20% în câteva săptămâni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Repetitio est mater studiorum!

    Faliment scrie pe argentina

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb