FNGCIMM: Programul Prima Casă 2019, lansat la 1 martie

R.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 martie 2019

Programul Prima Casă 2019, lansat la 1 martie

Plafonul total alocat pentru programul de anul acesta, 2 miliarde de lei

Programul Prima Casă 2019 a demarat vineri, a anunţat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), adăugând că Ministerul Finanţelor Publice a distribuit suma de 1,987 miliarde lei, din plafonul total de 2 miliarde de lei, alocat pentru anul 2019 .

Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleaşi condiţii de acordare a garanţiei statului român pentru finanţările aprobate de băncile participante, au mai informat reprezentanţii FNGCIMM.

Gheorghe Lăpădat, director general al FNGCIMM, a declarat: "Timp de zece ani, Programul Prima Casă a extins în mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu vârste până la 35 de ani, oferindu-le şansa de a achiziţiona o locuintă. Eficienţa şi notorietatea programului se bazează pe parteneriatul construit între statul român, ca iniţiator, FNGCIMM, băncile finanţatoare şi beneficiari, care au privit cu responsabilitate oportunitatea unică de a accesa un credit imobiliar în condiţii foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% şi cu costuri totale de finanţare plafonate.

Până la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garanţii şi promisiuni de garantare pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe pe întreg teritoriul României. Suntem pregătiţi de lansarea etapei corespunzătoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operaţionale îmbunătăţite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situează în tendinţele actuale din sectorul financiar".

Conform comunicatului transmis de către FNGCIMM, programul Prima Casă 2019 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanţatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

Plafonul total al garanţiilor ce pot fi emise în anul 2019 este în cuantum de 2 miliarde lei şi a fost aprobat prin hotărâre de Guvern, a mai informat Fondul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Credite paralele. Paralele de ale noastre. Adica taman ca liniile CFR. Daca ar fi existat dreptate, rahatul asta de stat s-ar fi gandit sa ne "indulceasca" si noua conditiile si s-ar fi implicat. Sa ne ia sub aripa. Noi, cei cu francii, cei stigmatizati, trebuie sa ne descurcam cum putem. Rahat de autoritati si dare-ar naiba in letargia noastra. Scapa cine poate!!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb