Fondatorul UNTOLD investeşte într-un start-up de Tehnologie

S.B.
Companii / 21 decembrie 2020

Fondatorul UNTOLD investeşte într-un start-up de Tehnologie

Fondatorul UNTOLD, Bogdan Buta împreună cu Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, un prieten din studenţie, şi-au făcut debutul ca antreprenori în tehnologie, dezvoltând o aplicaţie de experienţe: Extasy.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, aplicaţia a atras deja, înainte să fie finalizată, investitori, respectiv pe Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS şi fondul de investiţii Early Game Ventures. În primă fază (pre-money- evaluarea iniţială a start-up-ului, înainte de prima investiţie primită), aplicaţia a fost evaluată la aproape 4 milioane de euro, iar investiţia din primul stadiu (pre-seed- suma de care are nevoie un start-up pentru a derula proiectul) se ridică la circa 800 de mii de euro, din care 500 de mii i-a alocat Bogdan Buta şi alţi 350 de mii de euro au fost puşi pe masă de investitori. Echipa DLA Piper (Ciprian Frandes şi Cristina Bucur) a asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei din partea fondului de investiţii. Din partea fondatorilor, asistenţa judirică a fost asigurată de Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii (Bogdan Hâlcu şi Horia Ispaş).

"Puţini ştiu despre mine că eu am terminat facultatea de Automatică şi Calculatoare, în Cluj-Napoca, aşa că discuţiile despre software development nu îmi sunt străine. Am avut de-al lungul timpului mai multe idei, însă am preferat să mă concentrez pe dezvoltarea UNTOLD, în acel moment. Acum însă consider că este momentul oportun să lansăm această aplicaţie care, spunem noi, va revoluţiona la nivel global tot ce înseamnă zona de experienţe", a explicat Bogdan Buta.

"Am întâlnit de multe ori idea unei platforme care oferă posibilitatea de a rezerva şi a cumpăra experienţe, dar de fiecare dată am decis să nu investim. Motivele au fost multe, de la fragmentarea prea mare a pieţei furnizorilor de experienţe sau gradul mic de tehnologizare al acestora până la lipsa unei strategii eficiente de go to market. Dar ceea ce ne-a făcut mereu să spunem Nu a fost abordarea acestei idei din perspectiva industriei de turism. Deşi uriaşă ca volume, industria de turism se caracterizează printr-o frecvenţă mică de cumpărare; în general nimeni nu îşi ia vacanţă decât de câteva ori pe an, deci nici nu îşi cumpără bilete de avion săptămânal. Extasy abordează idea unui marketplace de experienţe şi activităţi dintr-o altă perspectivă, mutând-o din industria de travel în cea de entertainment. De asemenea, Bogdan Buta vine cu experienţa lui dovedită în marketingul dedicat generaţiilor tinere, ceea ce ne-a convins că Extasy îşi merită locul în portofoliul Early Game", explică Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

"Orice antreprenor din zona de tehnologie ştie că cea mai bună perioadă pentru a dezvolta şi testa aplicaţii sau module noi este când industria pentru care cream aplicaţia sau platforma este în pauză. Deci, a investi în aplicaţia de experienţe - Extasy - într-o perioadă în care suntem restricţionaţi în mişcări, mi s-a părut mai mult decît oportun. Să nu uităm că millenials - generaţia Y caută experienţe, este în centrul culturii lor şi produsul lansat azi exact acest lucru va oferi", a declarant Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Extasy se va concentra exclusiv pe a oferi cele mai inedite, diverse şi de calitate experienţe (exemplu: sărit cu paraşuta, concerte, pilotat avion, etc) celor interesaţi. De la cele locale, pe care le pot explora în oraşul natal, până la cele care pot fi trăite în afara ţării. Aplicaţia va avea şi o componentă de finanţare, în parteneriat cu Grupul Financiar Banca Transilvania, prin care cei care îşi doresc să achiziţioneze o experienţă extravagantă, dar costisitoare, să poată accesa şi primi un împrumut, totul direct în aplicaţie.

În acest moment, aplicaţia este dezvoltată la nivel BETA şi va putea fi testată doar de câţiva utilizatori. În martie 2021 se va lansa oficial în câteva oraşe din ţară, urmând ca, până la finalul anului 2021, să cuprindă toate oraşele din România. În 2022, fondatorul intenţionează să o extindă în Europa şi în America. "În 3 ani, ne-am propus ca aceasta să fie utilizată la nivel global. Consider că acest proiect are potenţial real să devină următorul unicorn al României", a conchis Bogdan Buta, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb