Fondul Proprietatea a aprobat listarea secundară la Varşovia

RALUCA MARIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iunie 2012

Fondul Proprietatea a aprobat listarea secundară la Varşovia

Listarea "Fondului Proprietatea" la Bursa din Varşovia a fost aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, de ieri.

Acţionarii Fondului au votat, în proporţie de peste 99%, pentru admiterea şi introducerea acţiunilor emise de "Fondul Proprietatea" la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Varşovia (WSE) şi înregistrarea la Depozitarul Central al Valorilor Mobiliare din Polonia, potrivit lui Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele "Franklin Templeton" şi managerul FP.

Potrivit domniei sale, listarea în Polonia se va desfăşura pe parcursul a 14 săptămâni şi se va face în doi paşi.

Prima etapă se va derula pe parcursul a 10 săptămâni şi va consta în listarea tehnică, la fel cum a fost la Bursa din Bucureşti, fără vânzare de acţiuni.

Domnia sa a precizat, ieri, că această operaţiune depinde de conexiunea între Depozitarul Central şi KDPW, instituţia similară din Polonia.

Listarea tehnică se va face pe baza unui memorandum de informare şi nu va necesita aprobarea vreunui alt organism de reglementare, FP fiind prezent pe Bursa de Valori Bucureşti de mai mult de 18 luni, potrivit managerului FP.

Consorţiul care va intermedia lis-tarea tehnică la Bursa de la Varşovia va fi format din JP Morgan, UniCredit Group şi KBC Securities.

A doua etapă a listării va consta în asigurarea lichidităţii pe noua piaţă, prin plasament privat. Konieczny a explicat că băncile intermediare vor trebui să convingă unii acţionari să îşi vândă din participaţii la Varşovia.

Potrivit lui Konieczny, în lipsa conexiunii directe între cei doi depozitari, ar putea avea loc o conexiune indirectă între cele două pieţe, prin intermediul unei bănci cus-tode. Domnia sa a precizat că aceas-tă operaţiune ar necesita unele modificări de reglementare la CNVM şi Depozitarul Central.

Listarea secundară ar face Fondul mai vizibil şi mai uşor accesibil pentru investitorii vizaţi, care includ fondurile poloneze de pensii şi fondurile mutuale, precum şi investitorii internaţionali dedicaţi regiunii şi investitorii de benchmark care nu sunt activi în România, conform FT.

Acţionarii Fondul Proprietatea au aprobat bugetul pentru listarea la Varşovia, în valoare totală de 10,7 milioane lei (2,4 milioane euro), jumătate din sumă urmând să fie încasată de consorţiul format din JP Morgan, UniCredit Group şi KBC Securities care va intermedia operaţiunea.

Cei trei intermediari vor încasa 5,4 milioane lei, iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei, potrivit bugetului pentru listare întocmit de Franklin Templeton. Cotarea la bursa din Polonia primise deja aprobarea de principiu într-o AGA de la începutul lunii aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb