Fondul Proprietatea intenţionează să renunţe la participaţia de 13,49% din acţiunile "Transelectrica" (TEL), printr-un plasament privat accelerat adresat doar anumitor investitori, potrivit unui raport al FP.
Raiffeisen Bank şi UniCredit vor acţiona ca Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners ("Bookrunneri"). SSIF Broker va acţiona ca Joint Lead Manager (SSIF Broker împreună cu Bookrunnerii, "Bancile").
Fondul a fost de acord cu o perioada de indisponibilizare de 180 zile de la data stabilirii preţului Tranzacţiei Plasamentului Privat, la care Bookrunnerii pot renunţa şi care este însoţită de câteva excepţii uzuale, potrivit comunicatului.
Ziarul BURSA a scris, încă din luna mai, că Fondul Proprietatea ar fi dat mandat unor brokeri să caute cumpărători pentru pachetul său din "Transeletrica" (TEL), potrivit mai multor surse din piaţă.
Unii se aşteptau ca FP să încerce exit-ul din Transelectrica, în perioada ofertei Electrica, după ce Fondul a vândut 5% din Romgaz, printr-un plasament privat.
Fondul Proprietatea a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari), în urma plasamentului privat prin care a vândut 4,99% din "Romgaz" (SNG), chiar în timp ce Departamentul pentru Energie anunţa începerea road-show-ului pentru listarea "Electrica".
Anul acesta, Fondul Proprietatea a lăudat, în repetate rânduri, activitatea TEL.
La finalul lunii martie, Grzegorz Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, s-a declarat foarte mulţumit de dividendul propus de companie: "În opinia noastră, implementarea adecvată a standardelor de guvernanţă corporativă a fost printre principalele motoare ale performanţei puternice a Transelectrica pe parcursul anului trecut.
Aceasta demonstrează foarte clar faptul că o companie poate performa mult mai bine dacă sunt implementate un management profesionist şi un consiliu independent şi dacă acestea sunt stimulate corespunzător prin planuri de opţiuni pe acţiuni".
Acţiunile TEL s-au apreciat cu 48%, anul acesta, ajungând ieri, la 23,38 lei/unitate, creşterile accelerate începând la finalul lunii martie.
Anul trecut, Fondul Proprietatea a vândut printr-un plasament privat tot pachetul de acţiuni deţinute la Transgaz, pentru 303,51 milioane lei (68,2 milioane euro).
La începutul lunii martie, FP a anunţat că analizează opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom (SNP) sub o deţinere de 15%, sub rezerva unor condiţii de piaţă favorabile şi a aprobărilor necesare. Reprezentanţii FP au precizat că nu au un calendar definit în ceea ce priveşte luarea unei decizii.
Fondul deţine, în prezent, 19% din capitalul social al Petrom.
1. Graba mare !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 08.07.2014, 12:26)
Graba mare la FP !
2. fără titlu
(mesaj trimis de h2o în data de 08.07.2014, 17:17)
acum intelegem de unde cresterea enorma din ultima perioada a actiunilor. Cumpara FP pentru a mari pretul. ASF-ul!!!!!!!!!!!!!!
Asta se numeste lichidare ...Cele mai bune active sunt lichidate.Cand vad 20% actionari mici sta si ma intreb de ce ?!
3. TOATA LUMEA ESTE CHIOARA
(mesaj trimis de JUPINUL în data de 08.07.2014, 20:59)
ESTE CEL AMI MARE JAF DIN ISTORIA ROMANIEI !!!!
CHIAR NU VEDE NIMENI CA FP VINDE PE BANI CE A PRIMIT GRATIS DE LA STATUL ROMAN ? UITATI-VA CITE ACTIUNI A PRIMIT MOCA FP DE LA STAT , VEDETI IN PORTOFOLIUL LOR DE ACTIUNI !!! CE SE IN TIMPLA ESTE TRANSFERUL GRATIS A PROPIETATII STATULUI IN FOLOSUL ACTIONARILOR FP !!!! AMERICANI , ENGLEZI SI ALTII !!!!
CHESTIA ASTA ESTE PENALA PENTRU INTREG GUVERNUL !!!