Fondul Proprietatea va cere potenţialilor administratori să-şi exprime interesele

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 27 iunie 2008

În urma analizelor preliminare făcute de Schroders, consultantul financiar al Fondului, Comisia pentru selecţia administratorului de fond şi Fondul Proprietatea vor lansa, pâna în data de 10 iulie, o cerere de exprimare de interese pentru potenţialii manageri de fond, a anunţat ieri Fondul.

Oficialii Fondului Proprietatea au avansat un termen pentru listarea celui mai mare fond din România la Bursă, vorbind despre finalul primei jumătăţi a anului viitor, cu circa şase luni mai târziu decât termenele "realiste" vehiculate anterior.

Numărul de acţionari privaţi ai Fondului Proprietatea a crescut de la 1.643, la ultima raportare din luna mai, până la 2.113 în prezent, iar deţinerea acestora în capitalul Fondului a crescut cu 0,63 puncte procentuale până 17,7%.

Fondul Proprietatea, creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

În prezent, Fondul Proprietatea are deţineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Fondul Proprietatea are în prezent depozite bancare în valoare de 200 milioane euro, sumă care depăşeşte de aproape cinci ori ultimele cifre anunţate de oficialii FP, la finalul anului trecut.

Din 28 ianuarie, acţionarii Fondului Proprietatea îşi pot vinde participaţiile în mod direct, fără să mai fie nevoie să aştepte listarea acestuia la bursă, în baza unei hotărâri de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea. Foştii proprietari pot opta pentru încasarea în numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.

Planurile guvernului prevăd listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi la o bursă internaţională, din Londra sau New York. Ultimele declaraţii, făcute la jumătatea săptămânii trecute de conducerea Fondului, dau de înţeles că listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumătatea anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb