Fondul Proprietatea vrea să-şi răscumpere peste un miliard de acţiuni

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 6 august 2010

Ionuţ Popescu, directorul Fondului a spus, pentru ziarul BURSA, că propunerea de răscumpărare a acţiunilor a venit din partea Franklin Templeton

Fondul Proprietatea vrea să îşi răs-cumpere maxim 1,37 de miliarde acţiuni proprii, la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei/titlu, potrivit Convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor. AGA este programată pentru 6 septembrie.

Dacă va fi aprobată, răscumpărarea acţiunilor ar putea să aibă loc oricând după terminarea AGA, până pe 1 martie 2012. Întreaga operaţiune ar putea costa Fondul peste două miliarde lei (circa 500 de milioane euro).

Ionuţ Popescu, directorul general al FP, a declarat, pentru ziarul Bursa, că propunerea de răscumpărare a circa 9,66% din capitalul social al Fondului a fost introdusă pe Ordinea de zi la solicitarea viitorului administrator al Fondului, Franklin Templeton.

Actualul director general susţine că, teoretic, răscumpărarea acţiunilor poate să aibă loc şi înainte ca Fondul să fie lis-tat la Bursă şi nu îşi face probleme asupra lipsei de transparenţă a pieţei pe care se derulează în prezent tranzacţiile cu acţiuni FP. Ionuţ Popescu ne-a declarat: "Punctul 4 de pe Ordinea de zi a fost introdus la solicitarea Franklin Templeton. Legea iţi dă dreptul sa derulezi o astfel de operaţiune din diferite motive, dacă, de exemplu, preţul acţiunilor FP este prea mic. Vrem să avem o aprobare de principiu a acestei propuneri pentru orice s-ar putea întâmpla în următorii ani, având în vedere că decizia este valabilă până în 2012. Teoretic, după ce se aprobă în AGA, acţiunile pot fi răscumpărate şi înainte ca Fondul se se listeze. Este decizia Franklin Templeton, ei vor fi administratorii Fondului. Tranzacţii cu acţiuni se pot face şi acum, nu cred că există o problemă în a găsi acţionarii de la care să răscumperi aceste titluri".

Reprezentanţii Franlin Templeton nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale din 6 septembrie se mai află şi distribuirea unui dividend de 0,0822 lei/acţiune, aferent profitului realizat în 2008 şi 2009, numirea lui Franklin Templeton ca administrator unic al "Fondului Proprietatea" şi aprobarea admiterii la tranzacţionare a FP la Bursa de Valori Bucureşti şi pe alte pieţe internaţionale.

Alte propuneri care urmează să fie dezbătute sunt revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului, încetarea contractelor de muncă ale angajaţilor "Fondului" (cu excepţia celor care au contractul de muncă suspendat), şi numirea membrilor Comitetului Reprezentanţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. furt. o metoda ca unii de acolo sa-si scoata banii inainte de listare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb