Fondurile de investiţii sunt interesate de fuziuni şi achiziţii în România

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2011

Interesul fondurilor de investiţii şi al investitorilor strategici pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România a crescut semnificativ în 2011, arată Studiul Anual European CMS privind Fuziunile şi Achiziţiile în 2011, publicat de către firma europeană de avocatură CMS. Principalele sectoare atractive în acest an sunt cel energetic (atât green energy, cât şi energia convenţională), financiar-bancar (exit-uri, vânzări, restructurări de portofoliu), bunuri de consum şi sectorul industrial, a declarat Horea Popescu, partener la Departamentul Corporate CMS România. "2011 se anunţă a fi un an al acumulărilor şi al pregătirilor pentru anul următor, când se vor culege, cu adevărat, roadele acestei frenezii a activităţii care a început în domeniul M&A în România. Nivelurile de utilizare, care s-au dublat în ultimele luni, în cazul Departamentelor Corporate ale CMS, explică optimismul nostru în ceea ce priveşte revenirea susţinută a creşterii mult aşteptate", a spus Gabriel Sidere, managing partner CMS România, citat de Agerpres.

O revenire a pieţei vânzătorilor, coroborată cu o creştere a numărului de tranzacţii sunt principalele constatări ale Studiului Anual European CMS privind Fuziunile şi Achiziţiile în 2011. Studiul CMS analizează pes-te 1.000 de tranzacţii de fuziuni şi achiziţii ale companiei, de-a lungul ultimilor patru ani. Analiza făcută arată revenirea unei tendinţe favorabile pentru vânzători pe piaţa de fuziuni şi achiziţii din regiune, după ce anul trecut aceasta a înclinat semnificativ în favoarea cumpărătorilor.

Comparativ cu 2009, la nivel european, în 2010 s-a constatat o creştere de 25% a numărului de tranzacţii de fuziuni şi achiziţii, tendinţă care continuă şi în 2011, se arată în studiu. Deoarece tot mai mulţi investitori sunt interesaţi de piaţa de M&A, oficialii CMS estimează că în 2011 tendinţa de a transfera riscul contractual înapoi cumpărătorilor este improbabilă, existând, cu siguranţă, o revenire la o piaţă mai favorabilă vânzătorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb