Fondurile de pensii se vor lupta în ianuarie pentru o nouă felie - Armata şi Poliţia

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2010

Fondurile de pensii se vor lupta în ianuarie pentru o nouă felie - Armata şi Poliţia

Fondurile de pensii administrate privat (pe Pilonul II al pensiilor private) se pregătesc să se lupte în ianuarie pentru o nouă "felie de tort", miza fiind noile categorii de participanţi în sistem - cadrele militare şi poliţiştii. Numărul estimat al celor care ar putea intra în sistem este 300.000, iar unele fonduri de pensii au majorat cu 50% comisioanele pentru agenţii de marketing care îi vor convinge pe militari şi poliţişti să adere la un fond de pensii sau altul, au declarat surse din cadrul fondurilor de pensii private, citate de Agerpres.

Noua miză pentru fondurile de pensii private depinde însă de votul Parlamentului pe legea privind sistemul unitar de pensii, pe 7 decembrie. Dacă proiectul de lege va fi aprobat, data posibilă de intrare în vigoare este 1 ianuarie 2011, iar noua campanie de aderare la fondurile de pensii pe Pilonul II pentru militari şi poliţişti ar putea începe pe 15 ianuarie.

Sistemul pensiilor administrate privat a debutat în România în 2007 şi iniţial au fost 18 fonduri de pensii autorizate, dar au rămas în prezent numai nouă. În sistem sunt deja 5,13 milioane de persoane, ale căror contribuţii colectate de stat sunt virate lunar fondurilor, în conturile individuale. Activele nete în sistem erau la finele lui octombrie de 4,03 miliarde lei. Cea mai bună poziţie pe piaţă o are ING, cu o cotă de piaţă, ca număr de participanţi, de 39%.

Adoptarea legii sistemului unitar de pensii publice va avea ca efect şi apariţia de noi categorii de participanţi la fondurile de pensii private obligatorii. Salariaţii din Armată, Poliţie, Jandarmerie şi din serviciile secrete constituie o ţintă extrem de atrăgătoare pentru administratorii de pensii obligatorii administrate privat. În condiţiile în care angajatorul lor este statul, respectivii salariaţi prezintă garanţia plăţii constante şi la timp, lună de lună, a contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat şi, implicit, la fondurile de pensii obligatorii administrate privat. În plus, fluctuaţia de personal este mai redusă în aceste sectoare, astfel încât este mai puţin probabilă apariţia de sincope în ritmul lunar de contribuţie al salariaţilor, iar de la un anumit nivel ierarhic în sus câştigurile lunare sunt consistente. Campania iniţială de aderare la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), des­făşurată în perioada 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008, a fost considerată de autorităţi un succes deplin, rezultatele fiind peste aşteptări. La finalul acelei campanii, numărul celor care au aderat la unul din cele 18 fonduri de pensii autorizate la acel moment pe Pilonul II s-a situat la peste 3,3 milioane persoane, dintr-un total estimativ de 3,5 milioane de persoane cu vârsta sub 45 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb