"Ford" se pregăteşte pentru restructurare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2005

Constructorul auto american "Ford Motor" Co., al doilea din SUA, se pregăteşte să anunţe, în luna ianuarie 2006, un plan de restructurare care prevede închiderea unor uzine, potrivit declaraţiilor făcute de directorul executiv Bill Ford. Anunţul a venit la numai o zi după ce "General Motors", producătorul numărul unu în domeniu, în SUA, a dezvăluit că va concedia 30.000 de angajaţi şi va închide 12 uzine din America de Nord. "Vom anunţa închiderea unor uzine" a afirmat Bill Ford, adăugînd: "Nu vă pot da o cifră în prezent. Urmează să prezentăm detaliile acestui plan de restructurare în luna ianuarie 2006, aşa cum am anunţat anterior".

Săptămîna trecută, oficialii "Ford" declarau că urmează să crească de la 3.000 la 7.000 numărul de disponibilizări pe care intenţionează să le demareze anul viitor la uzinele sale din America de Nord.

De menţionat că agenţia de evaluare financiară "Moody's Investors Service" a anunţat că ar putea scădea calificativul acordat pentru datoriile companiei "Ford", care la momentul actual este "Ba1". Specialiştii agenţiei aduc ca argument în acest sens cererea extrem de redusă pentru vehiculele "Ford" de toate mărimile, inclusiv camioane sau autoturisme sport. În luna august, debitele companiei americane au fost notate cu "Ba1", acest punctaj fiind cel mai ridicat din secţiunea "non-investment grade", o secţiune cu risc ridicat de investiţii. Vînzările de autovehicule de teren ale companiei au scăzut cu 30-40% în lunile septembrie şi octombrie. "Ford" a pus această evoluţie pe seama preţului ridicat al combustibilului. "În plus, faţă de cererea redusă de pe piaţa din America de Nord, «Ford» rămîne cu povara unui exces al producţiei, costuri structurale fixe ridicate, în care se includ şi cheltuielile medicale", consideră cei de la "Moody's".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb