Forumul Global pentru Democraţia Directă Modernă se desfăşoară în Europa de Est pentru prima dată, la Bucureşti

T.B.
Politică / 16 - 18 mai

Sursa foto: Europuls - Centrul de Expertiză Europeană

Sursa foto: Europuls - Centrul de Expertiză Europeană

Actualizare - Radu Mihaiu, Primar Sector 2 Bucureşti: "În România se prezintă mult mai puţini oameni la alegeri decât se întâmplă în alte democraţii consolidate"

"Cel mai important nivel de luare al deciziilor este în momentul alegerilor pentru că atunci se decid reprezentanţii. Cetăţenii îşi desemnează nişte reprezentanţi care să gândească deciziile şi să le pună în aplicare. Din acest punct de vedere, aş spune că, din păcate, în România, din ce în ce mai puţini oameni fac acest exerciţiu şi, din păcate, prezenţa la alegeri este una destul de mică. Pe de altă parte, sunt multe grupuri civice, multe organizaţii neguvernamentale, care participă la luarea deciziilor, inclusiv în dezbaterile organizate de autoritatea publică, inclusiv în a propune soluţii (...). Sunt proiecte care au pornit de la societatea civilă şi s-au implementat sau urmează să se implementeze. Sunt ajustări de proiecte care au pornit de la feedback-ul oamenilor şi există o implicare. Deci, există o parte importantă a societăţii care se implică şi care, sigur, poate fi luată în seamă şi putem să ne ajustăm politicile în funcţie de această parte activă a societăţii, dar există şi o parte a societăţii care nu se implică foarte mult, din păcate, şi trebuie să facem eforturi să îi implicăm mai mult decât până acum pentru că în România, la alegeri se prezintă mult mai puţini oameni decât se întâmplă în alte democraţii consolidate".

---

Actualizare - Ion Dogalniuc, Primarul Colibaşi, Cahul, Republica Moldova: "Implicarea cetăţenilor în tot ceea ce înseamnă o guvernare la nivel local este esenţială pentru o democraţie veritabilă"

"Implicarea cetăţenilor în tot ceea ce înseamnă o guvernare la nivel local este esenţială pentru o democraţie veritabilă (...). Am creat diferite oportunităţi cetăţenilor de a se implica în procesul decizional, de a cunoaşte toate problemele localităţii, de a se selecta acele probleme şi priorităţi care consideră dânşii că sunt necesare la prima etapă de implementat şi nu în ultimul rând, de a se implica în procesul de soluţionare a problemelor identificate".

---

Actualizare - Radu Mihaiu, Primar Sector 2 Bucureşti: "Pentru mine democraţia înseamnă ca orice decizie să fie înţeleasă de cei pentru care se ia acea decizie"

"Pentru mine democraţia înseamnă ca orice decizie să fie înţeleasă de cei pentru care se ia acea decizie. Pot să nu fie de acord cu ea, dar măcar să fie înţeleasă şi să fie urmărit un interes pe termen lung (...). Este important să ne consultăm cu oamenii, să stăm de vorbă, să le explicăm deciziile şi de ce nu, de multe ori, să le îmbunătăţim atunci când ei au idei mai bune".

---

Actualizare - Vlad Gheorghe, candidat independent: "PNRR e aceeaşi poveste ca şi cu celelalte fonduri europene"

"PNRR e aceeasi poveste ca şi cu celelalte fonduri europene, care sunt rigide, pentru că sunt greu de furat. Nu poţi să gestioneze miliarde de euro care vin de la toţi cetăţenii europeni şi să ai o problemă serioasă de furat. Nu se poate fura, e foarte greu de furat PNRR. Nu ai cum să îl gestionezi cu oameni care fură. Iar privind la reforme: nu e rigiditate să renunţi la pensiile speciale şi să faci o echilibrare bugetară".

---

Actualizare - Roxana Mânzatu, PSD: "PNRR nu este un eşec. PNRR nu este un eşec, poate cu siguanţă trebuia scris mai bine. În momentul în care ai reforme care pun o povară pentru guvernele ulterioare, cu privire la regimul fiscal aplicat... Eu am militat pentru facilităţile fiscale în construcţii, dar în PNRR facilităţile respective sunt eliminate. Guvernul Ciolacu nu poate să îşi asume anumite decizii pentru că cineva a scris în PNRR anumite reforme".

---

Actualizare - Dragoş Pâslaru, co-preşedinte REPER: "Cele 30 miliarde euro sunt o gură de oxigen pentru România în condiţiile în care avem cel mai mare deficiti bugetar în Europa, dar implementarea PNRR este un eşec total în ţara noastră. Avem o întîrziere în acest moment de un an şi jumătate faţă de cadrul care a fost aprobat. Noi am recreat la nivelul CE un concept de amânare tehnică. ne aşteaptă de la o lună la alta, suntem în limbo. Comisarul european Paolo Gentiloni a spus că au oprit timpul pentru România".

---

Actualizare - Violeta Alexandru, Forţa Dreptei: "PNRR este un succes, un pas înainte important penu România penru că fixează clar zonele unde este nevoie de reforme: în domeniul pensiilor, în zona aparatului public, în domeniul fiscalităţii. PNRR e primul document care ne pune în faţă o oglindă şi care ne arată cât de urmă am rămas faţă de alte state membre UE. Eu, personal, pe zona socială, de muncă, aş fi văzut mai multe investiţii decât acordarea de vouchere, pentru a încuraja munca şi pe cei care investesc".

---

Actualizare - Nicu Ştefănuţă: "PNRR nu poate fi un eşec. Că fondurile europene nu ajung să fie realitate în România este o crimă. Sunt 21 de localităţi care aşteaptă banii din PNRR, care nu au văzut încă ridicate maternităţile şi clinicile de obstretiză-ginecologie şi de aceea în unele zone femeile au ajuns să nască pe caldarâm pentru că nu există aceste unităţi medicale"

---

Actualizare - Dragoş Pâslaru, co-preşedinte REPER: "Cel mai important proiect de ţară al României este Uniunea Europeană şi temele europene sunt teme de zi cu zi ale Românilor. De data aceasta la alegerile europarlamentare românii au posibilitatea să aleagă pe cei care deja au demonstrat lucruri în Parlamentul European şi care un influenţat în mod activ politicile europene".

---

Actualizare - Violeta Alexandru, Forţa Dreptei : "ANOFM nu e cuplat la piaţa muncii, nu e schimbată, e anchilozată."

---

Actualizare - În cadrul forumului are loc dezbaterea cu o parte dintre canditaţii la alegerile europarlamentare.

---

Actualizare - Europarlamentarul Corina Creţu : "Trebuie să fim mult mai atenţi la proiectele transfrontaliere, acolo unde nu am investit banii atât de bine în macroregiuni"

---

Actualizare - Dragoş Anastasiu, Preşedinte, Rethink România: "România avea cel mai scăzut nivel de încredere. Nu puteam crea echipe, iar fără echipe nu există succes. Ceea ce am învăţat în viaţă este că în democraţie trebuie să lupţi. Democraţia nu este perfectă, dar este cel mai bun mod de a organiza o societate".

---

Actualizare - Anca Păduraru, raportor politic, şef interimar al Departamentului Politic, Reprezentanţa Comisiei Europene în România: "În Uniunea Europeană, democraţia se confruntă cu provocări, vorbesc despre creşterea extremismului, frauda electorală, răspândirea dezinformării şi ameninţările la adresa jurnaliştilor".

---

Ediţia din 2024 a Forumului Global va pune accentul pe o temă crucială: încrederea. Acest subiect este de o importanţă esenţială în contextul politic actual din Europa de Est, inclusiv din România, care se pregăteşte pentru alegerile parlamentare din Uniunea Europeană la scurt timp după conferinţă.

Statisticile recente arată o scădere a încrederii în instituţiile democratice în rândul cetăţenilor români, doar unul din patru având încredere în Guvern şi doar 12% în Parlament. Această criză a încrederii nu este singulară pentru România şi reflectă o problemă globală care necesită o abordare amplă şi inovatoare.

În plus, Forumul Global va examina impactul conflictului din Ucraina asupra încrederii în suveranitatea naţiunilor şi peisajul politic al Europei de Est, afectând nu doar România, ci şi Moldova şi întreaga regiune a Mării Negre.

Evenimentul va aduce în discuţie reafirmarea valorilor fundamentale ale democraţiei şi explorarea unor modalităţi inovatoare de a construi o democraţie mai incluzivă şi mai rezistentă. Participanţii sunt invitaţi să se alăture acestei conversaţii cruciale, contribuind la modelarea viitorului democraţiei în Europa şi dincolo de aceasta.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mamicule, ce risipa de bani fac astia. De fapt, nu! Ce se imbogatesc unii din prostirea celor care inca mai cred in democratia asta dictatoriala.

    Conferintele astea cu iz globalist sunt adevarate izvoare de vorbe goale iar la asta romanasii nostri sunt experti.

    Cum poate avea incredere un om obisnuit in statul roman cand acesta cheltuie 1 miliard de euro pe un sistem de rachete Patriot, apoi se arata dispus, senin, sa-l doneze Ucrainei ??? 

    Depinde cine face raportul dar nici pe departe nu au discutat despre un nou model de democratie. Am participat...sunt cativa visatori optimisti...Credeti ca cei care controleaza lasa puterea dion mana doar de dragul democratiei directe? Copilarii...ne-au adunat ca sa mergem sa votam tot pe reprezentanti..ce noi modele de democratie nonviolente visam noi? Poate maine va fi i discutie mai de substanta...altfel au fost povesti de adormit copiiii prezenti la Forum.

    Nu ii voteaza nici propriile familii pe alde Gheorghe si Stefanut :))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb