FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Alin Brendea, Prime Transaction: "Încă sunt oportunităţi pe piaţa locală"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 martie

Alin Brendea, Prime Transaction: "Încă sunt oportunităţi pe piaţa locală"

Piaţa locală încă poate să ofere oportunităţi investitorilor, însă, cu toate acestea, atitudinea faţă de investiţii trebuie să fie una prudentă în ciuda rezultatelor pe care piaţa de capital din România le poate oferi, este de părere Alin Brendea, directorul de operaţiuni al Prime Transaction. "Din punctul meu de vedere, cred că mai sunt oportunităţi pe piaţa locală. În acest moment, atitudinea trebuie să fie una mai prudentă şi, din punctul nostru de vedere, cel puţin pe termen scurt, există două alternative către care investitorii ar putea să se concentreze mai puternic. Ne-am uitat, de exemplu, pe dividendele pe care le estimăm pentru emitenţii principali ai Bursei. De exemplu în BET-BK, unde sunt 30 dintre emitenţii cei mai importanţi pe bursă, primii zece emitenţi au o mediană a dividendelor, pe care noi le aşteptăm, de circa 8 %, ceea ce este peste inflaţie, în acest moment, ceea ce ar oferi un randament mulţumitor în condiţii de riscuri relativ scăzute" a declarat Brendea.

De asemenea, Alin Brendea a subliniat şi oportunităţile pe care instrumentele cu venit fix, susţinute de stat, le pot aduce, datorită faptului că aceste instrumente oferă randamente mai mari decât dobânzile bancare.

"Pe de altă parte, există această oportunitate, care se dezvoltă şi pe care o văd drept foarte bine venită pe bursa locală, a instrumentelor cu venit fix pe care statul le le promovează din ce în ce mai puternic. Avem randamente peste dobânzile bancare, avem lichiditate foarte bună iar, pornind din această zonă, prezenţa unui investitor pe piaţa locală o să producă un efect pozitiv. Sigur, nu trebuie să uităm că bursa este o poveste pe termen lung. Nu trebuie să avem aşteptări pe trei luni, şase luni, ci trebuie ca măcar un an de zile să ne oferim aceast acest răgaz pentru a trage o concluzie", a declarat acesta.

Totodată, acesta a atras atenţia asupra faptului că, deşi unele riscuri precum inflaţia sau evoluţia economică pot fi estimate, riscurile din zona politică pot schimba situaţia economică a ţării, iar modificările pe care aceste riscuri le pot aduce sunt greu de anticipat.

"Ceea ce va urma, partea a doua a acestui an, este o perioadă cu o volatilitate mai mare, cu riscuri pe care, pe unele putem să le estimăm în acest moment sau să le schimbăm, să le aproximăm, precum cele legate de inflaţie sau de economie, însă, în zona riscurilor politice, a ceea ce va ieşi din aceste alegeri, a platformelor politice cu impact în economie, este prea devreme acum pentru a face previziuni şi a îngloba aceste lucruri în preţurile de tranzacţionare", a mai afirmat Brendea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb