ZIARUL BURSA

22 martie
Ediţia din 18.09.2024

Ţara promisiunilor deşarte

Cornel CodiţăEditorial / 22 martie

Cornel Codiţă

Într-un an electoral, ca acesta, tema ţipă: ACTUALITATE. De unde să încep, însă? Poate, de la atît de ciudata poveste, culeasă şi introdusă în circulaţie culturală modernă de Petre Ispirescu, "Tinereţe fără bătrîneţe şi viaţă fără de moarte".

Stere Farmache, FRC: "Avem nevoie de o platformă care să fie o pepinieră pentru piaţa de capital"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Stere Farmache, FRC: "Avem nevoie de o platformă care să fie o pepinieră pentru piaţa de capital"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 22 martie

"Bursa trebuie să asigure canale suficiente şi pentru companiile de talie mică" 

Companiile mici şi mijlocii din ţara noastră au nevoie de o platformă prin care să devină cunoscute investitorilor şi care să funcţioneze ca o pepinieră pentru piaţa de capital, spune Stere Farmache, Preşedintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare (FRC).

Andrei Nedelcu, SAI Erste Asset Management: "Avem nevoie de lichiditate ca să promovăm ca piaţă emergentă în indicii MSCI"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Andrei Nedelcu, SAI Erste Asset Management: "Avem nevoie de lichiditate ca să promovăm ca piaţă emergentă în indicii MSCI"

George MarinescuPiaţa de Capital / 22 martie

Una dintre provocările pe care o au în cursul acestui an actorii din piaţa de capital este mărirea numărului persoanelor care doresc să economisească prin instrumentele financiare listate la bursă, pentru că sunt foarte multe studii care arată că economisirea ajută, a afirmat Andrei Nedelcu, Director de Investiţii SAI Erste Asset Management.

Ovidiu Demetrescu, OCD Capital & Resource: "Investitorii vor pune banii în companii care au productivitate"

FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Ovidiu Demetrescu, OCD Capital & Resource: "Investitorii vor pune banii în companii care au productivitate"

A.V.Piaţa de Capital / 22 martie

Rata de adopţie a inteligenţei artificiale (AI), a machine learning, a generative AI, a crescut, afirmă Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital & Resource şi London Brokers, cu referire la studiile din domeniu, explicând: "Vorbim de un număr de cel puţin 30% din companiile mari care au adoptat deja AI la nivel global. Cel puţin încă 50% din companiile mari au un plan cu AI. Ce face lucrul acesta? În primul rând, creşte productivitatea muncii. AI va elimina nişte locuri de muncă, este o ameninţare la adresa unor locuri de muncă, dar trebuie să ne reinventăm.

Preşedintele fondator al Alexandrion Group, Nawaf Salameh (în centru), a declarat: "Statul român presează o industrie să meargă cu o viteză cu care nu poate. Nu înţeleg cum gândesc aceşti oameni. Legea respectivă este în vigoare, dar trebuie făcut ceva pentru îmbunătăţirea ei. De exemplu, în privinţa centrelor de colectare, cei care vând marfa în judeţe limitrofe Capitalei nu pot să vină să aducă sticlele la centrul de la Bucureşti, pentru că asta implică nişte costuri ridicate.

Nawaf Salameh, Alexandrion Group: "Guvernul a stabilit taxarea cifrei de afaceri cu 1% pentru că nu e în stare să colecteze TVA"

George MarinescuCompanii / 22 martie

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri va avea impact negativ asupra producătorilor de băuturi din ţara noastră, care sunt nevoiţi să facă faţă, în acelaşi timp, şi unor eventuale pierderi ce vor fi generate de termenele stabilite de stat pentru epuizarea stocurilor existente înainte de intrarea în vigoare a Sistemului Garanţie-Returnare (SGR), a afirmat Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Group, ieri, cu prilejul unei conferinţe de presă în care a prezentat direcţiile de dezvoltare ale companiei şi noul concept Alexandrion Experience.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 22 Martie 2024

Macro Newsletter 22 Martie 2024

Macroeconomie / 22 martie

- Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2024, până la 3,4%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o scădere de 0,6% în luna anterioară.

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 22 martie

Tranzacţii de 109 milioane lei, peste media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu aprecieri în pieţele europene. Indicele BET, al celor mai lichide...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo