Andreea Negru, Preşedintele PEFA: "Impactul creat de managementul feminin a atras de multe ori schimbări în economie"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 22 martie

Sursa foto: facebook/Andreea Negru

Sursa foto: facebook/Andreea Negru

English Version

"În ultimii zece ani, creşterea gradului de angajare a femeilor a dus la o creştere a valorii producţiei mondiale de bunuri şi servicii mai mare decât a Chinei"

Impactul creat de managementul feminin a atras de multe ori schimbări în paradigme şi în economie, a spus ieri Andreea Negru, preşedintele Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA), în deschiderea conferinţei "Tendinţe Economice 2024".

Andreea Negru a afirmat: "Perspectiva feminină asupra mediului de afaceri şi a dezvoltării sustenabile a atras întotdeauna atenţia prin orientarea pentru cooperare şi înţelegere, în loc de competiţie şi victorie cu orice preţ. De asemenea, incită o dedicare către comunicare şi către comunitate în loc de conflicte şi afirmare personală ca model de leadership. Deşi ponderea în procesul decizional a rămas un subiect controversat în literatura de specialitate, cu ameliorări semnificative de-a lungul timpului, impactul creat de managementul feminin a atras de multe ori schimbări în paradigme şi în economie".

Coform preşedintelui Patronatului, deşi colectarea datelor pe timp de război este dificilă, din cele 36.000 de firme mici şi mijlocii înregistrate în Ucraina în 2023, 51% au management feminin.

"Economiştii sunt în general bărbaţi. Directorii de companii sunt în general bărbaţi. Profesorii universitari din mediul economic sunt în general bărbaţi. Doar 20% din mediul academic european este reprezentat de femei. În Statele Unite doar 15%. Aceste gap-uri însă se ameliorează. La nivel european, de la o medie de 10-12% înregistrate în 2010, în prezent leadership-ul feminin a depăşit deja o medie 30%", spune Andreea Negru.

Preşedintele Patronatului European al Femeilor de Afaceri a adăugat: "Nu este suficient doar să avem femei în funcţii de conducere, ci este nevoie de politici economice de inspiraţie feminină bazată pe cooperare şi integrare. Multe dintre problemele ce ţin de egalitatea de gen sunt conştientizate la nivel mondial şi politicile economice par a fi concurente în remedierea lor. În Iordania de exemplu se aşteaptă ca până în 2030, participarea feminină pe piaţa muncii să se dubleze. Ca ultimă statistică a performanţei feminine la nivel mondial, putem să adăugăm faptul că în ultimii zece ani, creşterea gradului de angajare a femeilor în câmpul muncii a dus la o creştere a valorii producţiei mondiale de bunuri şi servicii mai mare decât a făcut-o contribuţia Chinei".

Conform preşedintelui patronatului, anul 2024 se anunţă plin de provocări dar şi de oportunităţi enorme, indiferent de gen. "În ceea ce priveşte dezvoltarea economică este esenţial ca noi, reprezentanţi a diferite sectoare economice, să fim proactivi în adaptarea la aceste tendinţe şi să investim în inovare, sustenabilitate, digitalizare, educaţie şi colaborare internaţionlă. Prin astfel de acţiuni putem să construim un viitor economic mai puternic, mai rezilient şi mai incluziv pentru toţi", a conchis Andreea Negru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb