FORUMUL INVESTITORILOR - 2024 Ovidiu Demetrescu, OCD Capital & Resource: "Investitorii vor pune banii în companii care au productivitate"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 martie

Ovidiu Demetrescu, OCD Capital & Resource: "Investitorii vor pune banii în companii care au productivitate"

Rata de adopţie a inteligenţei artificiale (AI), a machine learning, a generative AI, a crescut, afirmă Ovidiu Demetrescu, Partener OCD Capital & Resource şi London Brokers, cu referire la studiile din domeniu, explicând: "Vorbim de un număr de cel puţin 30% din companiile mari care au adoptat deja AI la nivel global. Cel puţin încă 50% din companiile mari au un plan cu AI. Ce face lucrul acesta? În primul rând, creşte productivitatea muncii. AI va elimina nişte locuri de muncă, este o ameninţare la adresa unor locuri de muncă, dar trebuie să ne reinventăm. Marile companii trec printr-un proces de reinventare care nu mai durează ani, ci este accelerat - durează câteva luni. Este o corelaţie absolut directă între competenţele digitale şi creşterea productivităţii, ceea ce înseamnă că, cu cât vom avea o transformare digitală şi o adoptare de AI, cu atât vom reuşi să creştem şi să accelerăm rata de creştere, inclusiv a PIB-ului. Ţările care au o adopţie digitală mare, cum sunt cele nordice, spre exemplu, au reuşit să depăşească cu mult productivitatea muncii. Acesta este un deziderat spre care ar trebui să tindem cu toţii. De ce? Pentru că investitorii vor pune banii în companii care au productivitate. Astfel, nu va putea nimeni să condamne vreun fond de pensii că a pus banii într-un activ din Suedia în loc să-i pună într-unul din România, pentru că fondul s-a uitat obiectiv spre un activ cu productivitate".

"Este o efervescenţă uriaşă pe zona energetică"

În acest moment este "o efervescenţă uriaşă" pe zona energetică, afirmă domnul Demetrescu, subliniind: "Ne aflăm în plină schimbare de paradigmă energetică. Vrem să trecem la decarbonare, să facem investiţii în energie verde, dar pentru asta e nevoie de bani. Există nişte stimulente locale atât de ordin legislativ, cât şi de ordin financiar, dar mai sunt necesari şi nişte bani privaţi. Eu cred că, dacă ar intra minoritari în domeniu, ar fi un capital de imagine pentru aceste investiţii".

Ovidiu Demetrescu recomandă investiţiile în sectorul energetic, fiind un domeniu în profundă transformare. Domnia sa concluzionează: "Investiţi în companii care dau dovadă că vor şi au un plan concret că vor să folosească AI în viitor pentru că vor avea un boost de productivitate care în mod inerent se va vedea în rezultatele financiare".

"2025 - anul în care ni se va prezenta nota de plată"

O proporţie de 60% din populaţia globului iese la urne anul acesta, ceea ce va determina schimbări majore, afirmă Ovidiu Demetrescu, subliniind: "Aceste schimbări majore se vor întâmpla foarte rapid, deci asistăm la un an al vitezei de execuţie. Dacă 2024 e un an cu semne de întrebare, în 2025 vom vedea nota de plată". Domnia conchide: "2025 va fi primul an în care ni se va prezenta nota de plată pentru că în 2024, niciun politician care intră într-o cursă electorală nu va lua decizii fiscale sau strategice cu impact major, ci o să încerce să joace o carte status-quo, ca să-şi prezerve poziţia".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb