FORUMULUI ECONOMIC MONDIAL: Spania, lider mondial la competitivitate în turism

V.V.
Internaţional / 4 septembrie 2019

Spania, lider mondial la competitivitate în turism

Spania se menţine lider mondial la competitivitate în turism, pentru al treilea an consecutiv, urmată de Franţa şi Germania, în timp ce Marea Britanie înregistrează un uşor regres, fiind depăşită de Statele Unite ale Americii, conform datelor publicate miercuri de Forumul Economic Mondial (WEF), relatează agenţia EFE.

Raportul elaborat de WEF, care are sediul la Geneva, include 140 de economii şi ţine cont de factori precum contribuţia sectorului turistic la dezvoltarea sustenabilă şi la competitivitatea ţării.

"Spania este economia cea mai competitivă din lume în ceea ce priveşte turismul. Este a doua cea mai vizitată ţară din lume şi a dezvoltat o economie focalizată pe turism, în care circa jumătate din cheltuielile interne din sector provin de la vizitatori străini", se menţionează în raport, care situează Spania în fruntea clasamentului începând din 2015.

Referitor la principalele atracţii ale Spaniei, Forumul punctează "excelentele resurse naturale" şi, în special, pe cele culturale, care îi adaugă "un important avantaj" competitiv faţă de alte ţări.

Totodată, creşterea numărului de situri de patrimoniu recunoscute de UNESCO a contribuit la creşterea atractivităţii ariilor naturale.

În ceea ce priveşte factorii care au menţinut Spania ca lider în turism, raportul semnalează "excepţionala infrastructură", cu referire la ridicata densitate de hoteluri şi la calitatea transportului pe calea ferată, pe şosele şi în porturi, acestea din urmă "foarte importante" pentru dezvoltarea industriei de croazieră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Noi ca ROMANI trebuie sa dezvoltam turismul intern, in primul rand cu cetatenii nostrii, apoi cu romanii din diaspora, apoi cu straini. ROMANIA poate sa faca usor incasari de 20 miliarde anualizate din turism, nivelul de acum, aproape 2 miliarde de euro este absoluti jalnic.

    1. sigur, cu relevanta infrastructura, comparabila cu cea a Spaniei, sigur poti face turism intern! Din Bucuresti dureaza doar 4h sa ajungi pe Valea Prahovei, daca ai noroc, 5h pana la Brasov, la mare vara tot vreo 3-4h pe autostrada, in restul tarii - Cluj, Apuseni, Bucovina, Oradea, Timisoara, Iasi.. nu mai zic!!

      Asa ca, politicianule, stai linistit, ca un mandru roman, o sa stau in coada in masina, in loc sa iau avionul catre o capitala europeana. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb