Fost administrator al SIF5, amendat de CNVM

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2011

Florian Teodor Buzatu

Florian Teodor Buzatu

Florian Teodor Buzatu, fost administrator al SIF "Oltenia", a fost amendat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) cu 5.000 de lei, în urma unui control tematic efectuat la societate la finele lunii martie-începutul lunii aprilie, potrivit unei Ordonanţe din 26 iulie a Comisiei.

Echipa de control a CNVM a constatat, printre altele, că propunerile referatelor privind opţiunea SIF5 de participare la majorarea capitalului "Alimentara" Slatina, hotărâtă la mijlocul lunii iulie 2010, nu au fost aprobate sau respinse de către conducerea efectivă a societăţii, fiind încălcate astfel prevederi interne ale SIF5, dar şi ale Regulamentelor CNVM.

Totodată, inspectorii CMVM au identificat situaţii în care stabilirea şi asigurarea reprezentării SIF5 în Consiliile de Administraţie ale societăţilor din portofoliu a fost realizată ca urmare a aprobărilor date de către Directorul SIF "Oltenia", fiind astfel încălcate prevederile legale, se mai arată în Ordonanţa Comisiei.

Teodor Buzatu a fost revocat de acţionarii SIF5 la Adunarea Generală din aprilie, fiind acuzat că a păgubit SIF-ul prin contracte încheiate între unele companii deţinute de fiii săi şi societăţi din portofoliul SIF5. Informaţia a apărut într-un audit al SIF "Oltenia", realizat la începutul anului, la sesizarea unor acţionari.

Auditul menţiona şi situaţia de la "Alimentara" Slatina, o companie din portofoliul SIF5, unde Teodor Buzatu a decis, pentru SIF Oltenia, neparticiparea la majorarea capitalului social, spre beneficiul companiei "Multifunctional Ecologic Sistem" SRL, firma fiilor lui Buzatu, care apare cu poziţie de control (participaţie peste 33%). Asta după ce evaluarea societăţii, avută în vedere la majorarea capitalului social, fusese stabilită la 1.543.358 lei, inferioară disponibilităţilor băneşti, în sumă de 1.581.873 lei, pe care societatea le deţinea la 30 iunie, anul trecut.

"Nu este greu de identificat interesul vădit al domnului Buzatu Florian Teodor în dobândirea unei părţi substanţiale din participaţia Alimentara Slatina la un preţ mult subdimensionat", arată controlul intern.

Marian Buzatu, fratele lui Florian Buzatu, era, la data raportului de audit, director general şi membru în consiliul de administraţie la "Alimentara" Slatina.

Conducerea SIF "Oltenia" a anunţat, în urmă cu câteva zile, că a întreprins măsuri pentru revocarea organelor de administrare, control şi conducere executivă a 14 societăţi din portofoliu şi că a promovat acţiuni civile şi penale pentru apărarea intereselor unora dintre aceste companii, unde este acţionar majoritar.

Reprezentanţii SIF5 au mai anunţat că au chemat în judecată compania "Alimentara" Slatina, solicitând constatarea nulităţii absolute a unei hotărâri a conducerii pentru majorarea capitalului social.

Ca urmare a controlului tematic de la SIF5, supraveghetorul pieţei i-a mai sancţionat pe Tudor Mâinescu şi pe Nicolae Stoian, ambii reprezentanţi ai compartimentului de control intern al SIF "Oltenia".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Furi de numa,amenda 5000!la cnvm e salariul pe 1 luna la femeia de serviciu.....va rog sa desfiintati sifurile sa nu mai avem treaba cu cracati ca buzatu....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb