Fostul ministru al Educaţiei, faţă în faţă cu discriminarea

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 14 septembrie 2018

Fostul ministru al Educaţiei, faţă în faţă cu discriminarea

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost audiat, ieri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Dis­criminării (CNCD), după ce a declarat că Forumul Germanilor este continuatorul unei organizaţii naziste.

Senin, fostul ministru, actual senator PSD, susţine că nu a jignit pe nimeni şi că a fost înţeles greşit: "Nu am atacat vreo minoritate. Nu am spus decât ce e scris în documente. Am înaintat cele două documente - cererea de chemare în judecată formulată de Forumul Germanilor din Sibiu, cu privire la continuatorii în drept ai Grupului Etnic German şi sentinţa care confirmă acest lucru, o sentinţă dată foarte repede, în trei luni de zile. (...) Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale, în sentinţe judecătoreşti, iar ce au interpretat alţii e problema lor. Nu cred că prin declaraţiile mele am atacat vreo minoritate (...) Plângerea este făcută de un parlamentar USR, pentru că aşa înţeleg dumnealor să facă politică. Eu nu cred că germanii s-au simţit jigniţi de declaraţiile mele, ci unii politicieni".

Liviu Pop a declarat, la sfârşitul lunii august, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie, care este un continuator al unui forum german nazist: "Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii publice, care are ca singur efect deficitul bugetar. Trebuie să spun că dânsul face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum... grupului... organizaţia aia nazistă. A condus forumul german, care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public".

Fostul ministrul al Educaţiei a fost chemat la CNCD pentru a fi audiat după ce deputata USR Cristina Iurişniţi a depus o sesizare la această instituţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb