FOSTUL PREMIER BRITANIC GORDON BROWN:  "Menţinerea Marii Britanii în UE este o dovadă de patriotism"

Ioana Dogaru
Internaţional / 22 aprilie 2016

Menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană (UE) este o dovadă de patriotism, a declarat joi fostul premier britanic Gordon Brown, în timpul primei sale intervenţii asupra unui posibil Brexit, cu câteva săptămâni înainte de referendum, informează vineri AFP.

"Ar fi o tragedie dacă cei care afirmă că Marea Britanie trebuie să iasă din UE ar fi desemnaţi drept grupul patriotic, iar cei care vor să rămână ar fi văzuţi cumva ca fiind nişte oameni care luptă pentru Europa împotriva Marii Britanii", a declarat Brown, premier în perioada 2007-2010, într-un discurs public la Londra.

Campania pentru referendumul din 23 iunie, în timpul căruia britanicii vor fi chemaţi să se pronunţe în favoarea sau împotriva menţinerii Marii Britanii în UE, este în plină desfăşurare, iar rezultatul votului este aşteptat cu îngrijorare de numeroşi responsabili, precizează sursa citată.

Deocamdată, sondajele de opinie arată că numărul celor care doresc menţinerea Marii Britanii în UE este aproximativ egal cu cel al oamenilor care doresc ieşirea din UE.

"Prin urmare, iată mesajul meu: fiţi pozitivi, aveţi principii, fiţi patrioţi şi angajaţi-vă cu pasiune pentru această cauză", a spus Brown.

"În condiţiile în care lumea devine tot mai interdependentă, Marea Britanie cea care s-a întors spre exterior, cea care este angajată, cea internaţionalistă va fi Marea Britanie cu care tinerele generaţii se identifică", a continuat el.

Acestei viziuni i se opune, potrivit lui Brown, cea a unei Marii Britanii care "rămâne izolată, care se menţine deoparte" şi care este "îngrozitor de independent".

Angajamentul foarte activ al lui Brown, el însuşi scoţian, împotriva independenţei Scoţiei în timpul referendumului din 2014, a fost considerat unul dintre principalii factori care i-a determinat pe majoritatea scoţienilor să voteze pentru menţinerea în Marea Britanie.

Fostul lider al Partidului Laburist i-a îndemnat, de asemenea, pe simpatizanţii partidului de centru-stânga să vină să voteze.

Brown, care a fost ministru de finanţe în guvernul lui Tony Blair între 1997 şi 2007, a mai declarat că pentru a-i convinge pe britanici să voteze împotriva unui Brexit trebuie promovat un mesaj pozitiv privind piaţa muncii, securitatea şi mediul înconjurător, informează France Presse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb