Fostul primar din Ploieşti, adus la DNA ca să fie confruntat cu denunţătorul

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 13 martie 2015

Confruntarea nu a mai avut loc, pentru că apărarea nu a studiat dosarul

Fostul primar al Ploieştilor, Iulian Bădescu, arestat preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a fost adus, astăzi, la sediul DNA din localitate, ca să fie confruntat cu denunţătorul său, patronul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră. Totuşi, confruntarea nu a mai avut loc, fiindcă apărarea nu a studiat dosarul, scrie presa, citându-l pe William Brânză, unul dintre avocaţii lui Bădescu.

Daniel Capră este denunţător în dosarul de corupţie al fostului primar ploieştean, iar fratele patronului, Nicolae, şi concubina acestuia sunt martori, menţionează mass media.

Pe 3 martie, primarul Iulian Bădescu, preşedintele PSD Ploieşti, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local. Ulterior, edilul a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova. Pe 10 martie, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştilor şi din calitatea de membru al PSD.

Potrivit comunicatului DNA, Iulian Bădescu, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, ar fi semnat, pe 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, iar pe 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare. Totodată, edilul ar fi dispus plata a 8 milioane lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Procurorii mai acuză că Bădescu i-ar fi pretins unui reprezentant al Asociaţiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor către asociaţie, suma de 300.000 euro, reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a banilor ce urma să fie acordaţi de primărie jucătorilor echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Iulian Bădescu a însoţit echipa în cantonament.

Acţionarii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel şi Nicolae Capră, precum şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 15 milioane euro.

Pe 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind 6 aprilie drept termen pentru continuarea procesului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb