FOSTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT A DAT ÎN JUDECATĂ ASF, DUPĂ CE A FOST CONCEDIAT Radu Soviani spune că nu este nici normală, nici legală conduita lui Mişu Negriţoiu

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2015

Radu Soviani spune că nu este nici normală, nici legală conduita lui Mişu Negriţoiu

Firma lui Radu Soviani, RST MEDIA SRL, a acţionat în instanţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în luna mai a acestui an, potrivit portalului Tribunalului Bucureşti, după ce, în decembrie, instituţia a renunţat unilateral la contractul de comunicare.

Fostul purtător de cuvânt al ASF susţine că instituţia a renunţat la contractul cu firma sa, fără a o înştiinţa în prealabil.

Radu Soviani spune că încercările sale să rezolve situaţia pe cale amiabilă au eşuat.

Totodată, el relatează că nu a primit decizia Consiliului ASF prin care contractul cu firma sa a fost reziliat, fiind doar informat despre acest lucru de către preşedintele instituţiei Mişu Negriţoiu.

Radu Soviani ne-a transmis, ieri: "Nu credem că este nici normală nici legală o conduită a ASF şi a reprezentantului său legal (n.r. Mişu Negriţoiu) precum cea manifestată în raport cu RST MEDIA SRL, având în vedere tocmai rolul Autorităţii de prevenire a abuzurilor de pe piaţa financiară non-bancară (şi nu de generare a lor, prin ignorarea prevederilor contractuale)".

Prin demersul juridic, RST MEDIA SRL transmite că doreşte să clarifice aspectul legal al încetării de facto a relaţiilor contractuale cu ASF.

Cererea de chemare în judecată formulată de RST Media SRL împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost înregistrată în data de 19 mai 2015, fiind solicitate următoarele pretenţii: "suma de 191.158,89 lei, 513.110,49 lei şi 71.713 euro".

Valoarea sumelor pretinse în instanţă include, potrivit lui Radu Soviani, o parte a serviciilor prestate de RST Media SRL pentru ASF până la data de 13.12.2014, "acceptate şi recepţionate de ASF fără nici cea mai mică obiecţie, dar pe care ASF refuză să le achite".

Fostul purtător de cuvânt al ASF spune că diferenţa până la totalul pretenţiilor financiare reprezintă daune interese, având o pondere majoritară în total.

"Cuantumul derivă din calculul asistenţilor legali ai RST MEDIA SRL şi îl supunem validării instanţei de judecată", ne-a transmis domnul Soviani.

Potrivit acestuia, demersul juridic şi natura pretenţiilor derivă din modul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin reprezentantul său legal (preşedintele ASF Mişu Negriţoiu), a înţeles să deruleze contractul încheiat cu RST MEDIA SRL.

Firma lui Radu Soviani fusese selectată, prin licitaţie, să ofere servicii de comunicare către ASF, pentru o perioadă de 3 ani, valoarea totală a contractului fiind de 799.992 de lei (plus TVA), aproximativ 180.000 euro + TVA.

La data rezilierii contractului de către ASF, Radu Soviani s-a arătat surprins faţă de decizia instituţiei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. cand mergi intr-o institutie numit politic si apoi viisa ceri daune e noaptea mintii...in loc sa zici multumesc ca ai fost hranit din banii din rca-urile noastre....5000 euro/luna...du-te radule la munca...las gargara

    Dispareti in neantul paduchilor de paduchi ce sunteti cu asf-ul vostru cu tot. Soviani Negritoiu si toti ratatii din context

    Foarte surprins catelusul ca nu mai face parte din "cooperativa" asf ! Uite ca da si din codita !

    Numai neaaventiti, amante, kurwe, sphagari si abonati la banul public sunt aciuiti in A.S.F.!!!!O diminuare severea de personal, urmata de una de salarii ar fi ultrabenefice!!!!

    Soviani este un neam prost ca si taica-sau. Sunt invatati numai sa suga.

    1. Ce suge? 

    Comunicare prin firma cu un singur angajat. Un derbedeu intrat politic pe usa din dos care este obisnuit sa nu plateasca nimic la stat. Acesti analisti imi provoaca o sila fizica si o disperare ca societatea nu are mijloace de a lupta impotriva lor. Avem institutii platite degeaba daca Soviani considera ca firma lui poate da in judecata ASF sa sifoneze si restul de bani. De ce avea ASF nevoie sa il plateasca pe Soviani? Cine l-a angajat, ce a prestat pana acum si cati bani a luat asa pe comunicare...?

    Ticalosii astia considera ca banii cresc pe garduri de unde pot fi luati de orice trecator.

    Valorile banesti cu care lucreaza acesti nemernici si salariul mediu net de cca 5000 de euro/an dau masua prapastiei enorme care-i separa de majoritatea romanilor, adica peste 80% dintre romani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb