FOTBAL ÎN LIVING - Imnul, drapelul şi patriotismul

Dan Nicolaie
Sport #Euro 2016 / 2 iulie 2016

FOTBAL ÎN LIVING - Imnul, drapelul şi patriotismul

Ţara Galilor a ajuns în semifinalele Campionatului European, în ciuda tuturor statisticilor, predicţiilor, pronosticurilor. O nouă palmă pentru filosofii limbii de lemn de la Federaţia Română de Fotbal, care ne-au explicat, penibil, cum stă treaba cu baza de selecţie, campionatul, jucătorii din străinătate, flora şi fauna şi că având în vedere toate aceste date, plus graficul capcană de la Evaluarea Naţională, era imposibil să învingem Albania.

Revenind la oameni care se pricep la fotbal, galezii produc o revoluţie fotbalistică din toate punctele de vedere. Oferă lumii fotbalului un exemplu despre cum poţi asambla o echipă în care la rampă să iasă un jucător care nu mai are contract nici măcar în liga a 2-a ( Robson - Kanu), iar o mega - vedetă ( Gareth Bale) aleargă precum un maratonist pentru a recupera, pasa, centra pentru colegi, fără să-i certe, să se isterizeze atunci când ei greşesc. Devine tot mai evident că la acest nivel, al echipelor naţionale, patriotismul joacă un rol mult mai important decât îşi închipuie majoritatea fotbaliştilor noştri. Faptul că după meci galezii au cerut organizatorilor să pună din nou imnul la staţia de amplificare a stadionului spune enorm despre această echipă. Dacă dorim să reclădim o echipă reprezentativă, primul pas ar fi să învăţăm să cântăm cum se cuvine imnul, cu dat mărunt din buze, mimând nimicul, şi cu generali- antrenori care se uită după muşte într-un moment solemn se vede unde am ajuns. Vă invit să urmăriţi în această seară echipa Italiei la intonarea imnurilor, în special pe căpitanul Buffon şi veţi înţelege de ce au reuşit să-i sperie pe germani.

Belgia s-a comportat jalnic, căzând pradă trufiei şi prostiei. Cu jucători învoiţi să semneze şi să negocieze viitoarele contracte la echipe de club, era clar că îşi tratează la preţ de matineu adversarul, iar în final rezultatul s-a văzut. Portugalia - Ţara Galilor este prima semifinală a Euro 2016, una imposibil de anticipat la startul competiţiei. Dacă cineva mai îndrăzneşte să vorbească de favoriţi, o face pe propria răspundere!

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca invingea Albania, Romania juca in optimi cu Tara Galilor. Nicio sansa.

    BRAVO BURSA! Foarte incisiva rubrica dedicata EURO.

    MAFIA CASELOR DE PARIURI !

    De fapt nu sunt doua tipuri de case TOATE casele de pariuri sunt mana in mana cu UEFA si FIFA si impart comisionul la "jucatori"... "sportivii" care MIMEAZA acest turneu final ar trebui URCATI IN DUBE SI DUSI LA GHERLA, LA BECI, in direct sa faca operatiunile PROCURORII ANTI MAFIA cu POLITIA cu toti ! Mai suntem unii ce vedem cu se rateaza voit , cum se pareaza 11 metri, meciul Spania - Croatia, cand la penalty-ul acordat croatilor ii transmitea la ureche portarului , iar Sergio Ramos ii spunea lu' ala UNDE S-O TRAGA CA SA RATEZE PENALTY-ul samd . Costin Stucan e singurul ziarist roman ce incearca sa DENUNTE OMERTA MAFIEI PARIURILOR !!! 

    1. Iar ai sarit peste tratament?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb