FOTBAL ÎN LIVING Partizanii au coborât din munţi

Dan Nicolaie
Sport / 19 iunie 2010

Partizanii au coborât din munţi

A fost nevoie de unsprezece germani pentru ca partizanii sârbi să se decidă să coboare din munţii indolenţei. Nu au debordat de fantezie, dar au scos din raniţe îndârjirea tipică lor, reuşind să tragă toate foloasele posibile din eliminarea lui Klose. În paranteză trebuie spus că arbitrii au început să dea rateuri, atacantul german fiind eliminat extrem de uşor, în urma a două cartonaşe galbene, uşor acordate. Revenind la meciul Serbia - Germania, scor 1-0, am constatat, fară a-mi disimula satisfacţia, că, din când în când, şi maşinile mai dau rateuri, lovitura de la unsprezece metri irosită de Podolski stând mărturie în acest sens. Situaţia se complică foarte tare şi în această grupă, lupta părând să se dea în trei, doar Australia, fiind, aparent, în afara calculelor. Mai mult, dacă lucrurile sunt aranjate de o mână care nu agreează foarte tare Germania, fosta campioană mondială poate rămâne în afara optimilor, după ce în urma primului joc apăruse deja un cor care o vedea cel puţin în finală.

Slovenia m-a convins că nu e bine să judeci pe nimeni după o singură privire. A reuşit un meci bun cu SUA, mai puţin căderea de final când nu au mai putut face faţă tăvălugului adversarilor. Americanii au confirmat că stau foarte bine cu moralul, doar o eroare de arbitraj privându-i de o victorie spectaculoasă, reusind o revenire de la un 0-2 ce părea că îndreaptă SUA spre o mare umilinţă. Partidele din ultimele două zile încep să se apropie de ceea ce aşteaptă iubitorii de fotbal, fiind depăşită deja faza tatonărilor, mai ales că fără victorie e aproape imposibil ca o echipă să meargă mai departe.

Amabili, englezii s-au gândit că nu este frumos să-i lase singuri pe francezi la bălăceala în penibil şi s-au alăturat voioşi. Drama lor este că niciodata echipa nu poate juca la fel de frumos precum cântă galeria. Considerat un candidat serios pentru titlul de jucător al mondialului, Rooney nu se poate impune cu acest joc nici la Cupa Secerişului, competiţie de tradiţie între Dunăre şi Carpaţi. Să faci egal cu SUA şi Algeria indică o evidentă lipsă de inspiraţie, mai ales din partea unui antrenor plătit cu aproape 8 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb