FOTBAL ŞI BANI Bucureştiul, de la "Micul Paris", femei frumoase, bere ieftină, la Dracula şi câini agresivi

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 4 mai 2012

Bucureştiul, de la "Micul Paris", femei frumoase, bere ieftină, la Dracula şi câini agresivi

Finala Europa League, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 9 mai, a reuşit să atragă atenţia întregii Europe asupra Bucureştiului, cei mai interesaţi fiind spaniolii. Prezentarea României la modul general şi a Bucureştiului, în special, abundă în chestiuni tocite, dar din fericire sunt prezentate şi părţile frumoase, care îi încurajează pe turişti. Pe lângă interesul sportiv, unul evident, nu trebuie ignorată nici partea turistică a întregii poveşti, care în fond va genera câteva milioane de euro, care vor rămâne în ţară. Forul continental, UEFA, are o prezentare foarte frumoasă a oraşului, fiind evident că nu ar fi putut să justifice acordarea acestei finale unei capitale pe care mai apoi să o critice aspru în ghidul de prezentare. În prezentarea de pe uefa.com se vorbeşte puţin de Dracula, se insistă pe "Micul Paris", pe bisericile medievale şi parcurile oraşului, dar şi pe numeroasele terase unde se poate servi un pahar de bere în aer liber, alături de oameni foarte "veseli".

Pe site-ul oficial al clubului Athletic Blilbao există un ghid, axat în special pe felul cum se ajunge la stadion şi pe prezentarea arenei, dar care prezintă şi multe alte informaţii legate de Bucureşti. Pe site-urile fanilor aces-tei echipe apar şi lucruri mai puţin plăcute. Se vorbeşte despe câini agresivi care atacă în haită, des-pre probleme legate de schimbatul banilor în siguranţă, despre nesiguranţa de la periferia oraşului. Chiar şi cu această tentă negativistă nu sunt uitate fetele frumoase, berea - bună şi ieftină şi faptul că oamenii sunt foarte comunicativi. Câinii, des-pre care presa spaniolă susţine că ar fi 100.000, par a fi marea teamă a oas-peţilor, existând mai multe sfaturi legate de felul cum aceştia trebuie să se comporte în preajma patrupedelor: să nu le hrănească, să nu le agreseze verbal sau fizic, să nu se manifeste excesiv de prietenos cu ele, insistându-se că, totuşi, locuitorii Bucureştiului au reuşit să găseas-că soluţia, coabitând paşnic cu aceştia. Iubitorii de arhitectură sunt şi ei invitaţi la Bucureşti, pe forumuri capitala noas-tră fiind prezentată drept un adevărat "Turn Babel" arhitectural. Ziariştii spanioli au fost foarte încântaţi de stadion, pe care îl consideră a fi în primele trei arene din estul Europei, demn pentru un astfel de eveniment, şi sunt convinşi că spectatorii nu vor avea nimic de comentat din acest punct de vedere.

Fanii lui Athletic Bilbao au plătit pentru biletele de intrare între 19 şi 120 euro. Interesul în Bilbao pentru această finală este imens, peste 35.000 de oameni încercând să obţină unul din cele 9.000 de bilete alocate clubului basc. De altfel, s-a făcut şi o tragere la sorţi pentru distribuirea biletelor, astfel încât nimeni să nu fie supărat. Chiar şi aşa, mulţi dintre doritori au declarat că se vor deplasa la Bucureşti, chiar dacă nu se vor afla printre fericiţii câştigători ai unui tichet de intrare. Regulile UEFA au fost foarte clare, cele două finaliste au avut alocate împreună 18.000 de bilete, câte 9.000 fiecărui club, astfel suporterii din Madrid vor sta la peluza Nord a Naţional Arena, iar cei ai lui Bilbao la peluza Sud. În Madrid interesul este ceva mai mic, dar nu se pune problema ca Atletico Madrid să nu fie susţinută de o galerie de 9.000 de oameni.

Aşa cum am mai prezentat, pentru siguranţa suporterilor au fost mobilizate numeroase forţe de ordine, peste 4.500 de oameni. Mijloacele de transport în comun vor avea program prelungit, astfel încât spectatorii să poată să se deplaseze de la stadion, chiar dacă vor exista prelungiri şi se va ajunge la executarea loviturilor de departajare. O altă facilitate oferită spectatorilor este aceea că, în ziua finalei, biletul de meci asigură transportul gratuit pe liniile RATB. Săptămâna viitoare, Bucureştiul va fi un oraş aflat la dispoziţia fotbalului, în mai multe zone urmând să fie organizate diverse evenimente care să celebreze finala Europa League.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cainii agersivi sunt cetatenii bucurestiului. In bucuresti continua primitivismul cu lupta pentru viata la propriu, fiecare se bate cu pumnul pentru bani a disparut demult respectul si comortamentul educat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb