Substanţele interzise i-au făcut praf cariera şi averea lui Adrian Mutu. Jucătorul echipei naţionale va trebui să plătească peste 22 de milioa-ne de dolari clubului Chelsea, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaină, în 2004, a decis un judecător federal de la Tribunalul Districtului de Sud din Florida. Chelsea a cerut sechestru pe proprietăţile lui Mutu de la Miami la un tribunal din Florida, deoarece acesta nu deţine suma solicitată în conturi bancare. Atacantul a făcut apel, apreciind că renunţarea la proprietăţile din SUA reprezintă o încălcare a drepturilor sale. Judecătorul Federico Moreno a respins apelul lui Mutu, conform www.courthousenews.com. Chiar şi în aceste condiţii clubul londonez nu va reuşi să obţină foarte mult de la fotbalist, 6.000.000 de dolari este valoarea de piaţă a celor trei case deţinute de Mutu în SUA. "Curtea de arbitraj sportiv face legătura, în mod rezonabil, între decizie si prejudiciul produs, motivând că un club care plăteşte o sumă considerabilă unui alt club pentru a-şi asigura serviciile unui jucător ar putea suporta consecinţe financiare importante dacă jucatorul rupe contractul unilateral", a motivat judecatorul Federico Moreno. Avocaţii au anunţat că jucătorul va continua să se adreseze instanţelor civile pentru ca acesta să scape de amenda record şi că în paralel se vor face demersuri pentru a se ajunge la o înţelegere cu Chelsea.
Scandalul dintre fotbalist şi clubul Chelsea durează de 8 ani. În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalis-tul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni. La vremea res-pectivă s-a speculat că acel control a fost comandat de celebrul antrenor Jose Mourinho, care avea informaţii că fotbalistul apelează la substanţe interzise. După expirarea suspendării, Mutu s-a legitimat în Italia, la clubul Juventus Torino, care nu a plătit nimic celor de la Chelsea, considerând că fotbalistul era liber de contract după ce a fost dat afară de echipa engleză. În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă. La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a anunţat că a res-pins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care românul era obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.
În ianuarie 2010, Adrian Mutu, legitimat la vreme respectivă la Fiorentina, a fost depistat pozitiv, din nou, la un test antidoping, probele demonstrând că acesta consumase un medicament care conţinea sibutramină. Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian a decis ca jucătorul să fie suspendat 9 luni din toate activităţile sportive, după expirarea suspendării acesta fiind reprimit la Fiorentina, echipă de la care s-a transferat în 2011 la Cesena.
1. jigodia diamantul
(mesaj trimis de emil în data de 09.03.2012, 15:16)
Instante si judecatori din diferite tari au dat verdicte inpotriva tiganului . Aceasta inseamna ura de rasa !!