FOTBAL ŞI BANI FCSB şi CFR Cluj atacă "banca europeană"

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Sport / 23 august 2018

FCSB şi CFR Cluj atacă "banca europeană"

FCSB şi CFR Cluj vor juca, astăzi, în manşa tur a play-off-ului Ligii Europa. Meciurile sunt foarte importante, calificarea în grupe putând rezolva bugetele pentru următorul sezon în cazul ambelor formaţii. Chiar dacă în Liga Europa nu se câştigă la fel de mult ca în Liga Campionilor, premiile nu sunt deloc de neglijat.

Meciul dintre Rapid Viena (Austria) şi FCSB se va disputa de la ora 21:30, în timp ce partida dintre Dudelange (Luxemburg) şi CFR Cluj va începe de la ora 21:00. Partidele retur se vor disputa pe 30 august, după următorul program: CFR Cluj - Dudelange, de la ora 20:00 şi FCSB - Rapid Viena, de la ora 21:30. Dacă dubla dintre Rapid Viena şi FCSB stă sub semnul echilibrului, CFR Cluj porneşte cu prima şansă în faţa celor de la Dudelange, chiar dacă aceştia au trecut de formaţia poloneză Legia Varşovia.

Ambele echipe pot câştiga lejer peste 5.000.000 de euro dacă reuşesc să ajungă în grupe. UEFA a majorat premiile şi în Liga Europa, astfel acestea au crescut de la 400 de milioane, cât au fost sezonul trecut, la 560 de milioane în ediţia 2018/2019. În grupe, victoria va fi recompensată cu 570.000 de euro, faţă de 360.000 de euro, iar rezultatul de egalitate cu 190.000 de euro, faţă de 120.000 de euro, anul trecut. Fiecare dintre cele 48 de cluburi care se vor califica în faza grupelor va primi 2,92 de milioane de euro, faţă de 2,6 milioane de euro, în 2017/2018.În plus, sumele rămase nealocate în cazul rezultatelor de egalitate (câte 1900.000 de euro de egal) vor fi strânse şi împărţite echipelor din grupe, în funcţie de numărul lor de victorii. Câştigătoarele celor 12 grupe vor primi un bonus de un milion de euro fiecare, iar echipele de pe locurile secunde câte 500.000 de euro.Calificarea în fazele eliminatorii va aduce alte sume de bani, după cum urmează: şaisprezecimi - 500.000 de euro de club; optimi - 1,1 milioane de euro; sferturi - 1,5 milioane de euro; semifinale - 2,4 milioane de euro; finală - 4,5 milioane de euro. Câştigătoarea Ligii Europa va mai încasa 4 milioane de euro. În preliminarii, formaţiile care sunt eliminate în play-off vor primi câte 300.000 de euro. Echipele eliminate în turul I preliminar vor primi câte 240.000 de euro, cele din turul al II-lea - 260.000 de euro, iar cel din turul al III-lea - 280.000 de euro.

Marile premii rămân în Liga Campionilor, dar campioana CFR a fost eliminată din această competiţie.

Victoria în grupele Ligii Campionilor va fi recompensată cu 2,7 milioane de euro, iar rezultatul de egalitate cu 900.000 de euro. Sumele rămase nealocate în cazul rezultatelor de egalitate (câte 900.000 de euro de egal) vor fi strânse şi împărţite echipelor din grupe, în funcţie de numărul lor de victorii. Cele 32 de echipe care se califică în grupele Ligii Campionilor vor primi fiecare câte 15,25 milioane de euro. În total, cluburile din Liga Campionilor vor primi 2.04 miliarde de euro, faţă de 1,3 miliarde de euro, sezonul anterior.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cel mai bine pentru noi ca tara e sa jucam in Europa League acolo e de noi si acolo ne putem arata adevarata valoare!

    Ce rost are sa te califici in CL daca esti ciuca batailor.... nu are nici un sens, mai bine sa joci in EL si sa te duci in primavara europeana. 

    In ultimii ani EL a devenit din ce in ce mai importanta si cluburile mari vor sa joace mai bine in aceasta competitie datoria premiilor. 

    Desigur, nu disput faptul ca o calificare in CL aduce prestigiu si probabil mult mai multi bani echipelor calificate, si are sens sa incercam sa obtinem calificare aici dar noi suntem David si ne batem mereu cu Goliat. 

    Ori dupa noul sisitem din CL, marile ligi ale europei au 16 echipe calificate direct in Grupe, au schimbat competitia fata de anii anteriori spre beneficiul granzilor si au si dreptate.  

    De ce sa isi oboseasca jucatorii, cand ei au campionate cu 20 de echipe nu are sens. 

    Cei mari cresc mai mari si cei mici stagneaza si devin mai mici. 

    Campionatul nostru nu are putere financiara sa rivalizeze cu vestul, suntem in est si aici ne e bine in EL. 

    Si cu asta am inchiat.

    Astept alte opinii. 

    1. Opinii,la ce? n-ai spus nimic. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb