FOTBAL ŞI BANI "Licenţa" lui Poli Timişoara face economii la bugetele locale

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 31 mai 2011

"Licenţa" lui Poli Timişoara face economii la bugetele locale

Situaţia cu care se confruntă clubul de fotbal Poli Timişoara, excluderea din competiţiile europene şi posibila retrogradare în unul din eşaloanele inferioare, a stârnit îngrijorarea la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, două instituţii care au contribuit la finanţarea clubului în ultimii ani. Autorităţile au decis să finanţeze clubul în funcţie de performanţele acestuia, anul acesta echipa luptându-se până în ultimele două etape pentru titlul de campioană naţională.

La începutul returului, conducătorii lui Poli Timişoara au obţinut din partea Consiliului Judeţean promisiunea finanţării cu 750.000 euro, pentru o eventuală clasare pe locul doi, ceea ce s-a şi întâmplat. Consiliul Local Timişoara nu a răspuns în ceea ce priveşte cele 2 milioane de euro solicitate de club pentru clasarea pe locul 2, de altfel întreg bugetul alocat de această instituţie pentru sport, în acest an, fiind de aproximativ un milion de euro. În aceste condiţii este puţin probabil ca echipa să mai primească vreo sumă din partea autorităţilor locale după ce clubul fanion al oraşului a fost târât într-un scandal monstru din cauza neres-pectării criteriilor financiare ale dosarului de licenţiere. Înainte de startul ultimei ediţii de campionat, conducerea lui Poli Timişoara a făcut publice sumele încasate de la autorităţile locale: " Sumele primite în baza Legii Sportului şi a reglementarilor în vigoare de la Consiliul Judeţean Timiş: 2008: 1.000.000 de euro, 2009: 773.808 de euro, 2010: 200.000 de euro; Primaria municipiului Timişoara: 2008: 9.000.000 de lei, 2009: 9.000.000 de lei, 2010: 4.500.000 de lei".

În ciuda implicării financiare, reprezentanţii autorităţilor nu s-au implicat foarte tare atunci când au apărut primele discuţii legate de licenţierea echipei de fotbal. Avertizat la începutul luni aprilie asupra problemelor cu obţinerea licenţei, Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, spunea că nu se pune problema retrogradării lui Poli, acelaşi lucru susţinându-l şi viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza. În urmă cu două zile, UEFA a decis ca gruparea bănăţeană să nu participe în cupele europene în sezonul 2010/ 2011, această decizie putând fi atacată doar la TAS, însă cu şanse minime de reuşită. Cum un necaz nu vine niciodată singur, Directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a decis să depună un apel în care cerea ca şi licenţa pentru prima divizie a clubului bănăţean să fie retrasă. Această chestiune va fi lămurită în cursul acestei zile când se încheie procesul de licenţiere a cluburilor din Liga 1.. Toată povestea s-a transformat într-un mare scandal între patronul formaţiei timişorene, Marian Iancu şi preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru. "Domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră. Noi avem licenţa la club, Duru minte şi dezinformează UEFA. Să trimită cei de acolo (n.r. UEFA) pe cineva să verifice toate dosarele avizate de Duru ca să scoată la iveală cine merită şi cine nu să primească această licenţă", a declarat Marian Iancu, care nu doreşte să-l implice în scandal pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu. Cu toate acestea sunt şanse foarte mici ca echipa numărul 1 a Banatului să continue şi în sezonul viitor pe prima scenă fotbalistică a ţării. O situaţie similară s-a petrecut în 2006, când tot pe considerente financiare, Sportul Studenţesc a fost retrogradată în eşalonul doi, chiar dacă terminase campionatul pe poziţia a patra.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu e de mirare ca se minte asa de mult cand in tara asta mint toti si mai ales pe sus.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb