FOTBAL ŞI BANI Milioane de euro investite în contraperformanţe

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 iunie 2011

Milioane de euro investite în contraperformanţe
  • document ataşat Antrenorii echipei naţionale în ultimii 20 de ani
    apasă aici pentru a descărca.

    Echipa naţională de fotbal se află în faţa unei noi contraperformanţe după ce a căzut dramatic în ceea ce priveşte clasamentul FIFA, şi se confruntă cu o situaţie mai puţin întâlnită în ceea ce priveşte angajarea unui nou antrenor principal. Echipa sportivă cu cei mai mulţi suporteri din ţară se află într-o groapă de potenţial la toate nivelurile, cu jucători care intră în vacanţă sau fug din cantonament înaintea unor meciuri importante, cu tehnicieni care comandă un turneu şi cu o zi înaintea plecării demisionează, cu federali de prim rang care îşi iau concediu între două meciuri. Sesizând haosul, Mircea Sandu încearcă, mai nou, să aducă o mână forte care să reclădească un întreg sistem în următorii 4 ani. Gestul vine destul de târziu. Misiunea este aproape imposibilă având în vedere datele din teren. Federaţia a investit mai multe milioane de euro în ultimii 10 ani, aici intră şi baza de cantonament de la Mogoşoaia dar şi contractele tehnicienilor - de peste 250.000 de euro pe an, performanţele fiind extrem de rare, o singură calificare la un turneu final, în 2008. De la plecarea lui Boloni în 2001, echipa naţională este într-un perpetuu proces de reconstrucţie, perioadă în care jucători care debutau atunci s-au şi retras (Chivu, Rădoi).

    O privire atentă asupra numelor tehnicienilor care au pregătit echipa naţională în ultimii 20 de ani şi a performanţelor acestora ne demonstrează un adevăr destul de trist: doar doi tehnicieni (Anghel Iordănescu şi Victor Piţurcă) din opt au reuşit să obţină performanţe la acest nivel şi tot doi au reuşit să-şi termine contractele (Anghel Iordănescu 1998 şi Emerich Ienei 2000). După ce i-a pierdut pe Lucescu, Olăroiu, Hagi şi Iordănescu, conducerea federaţiei a demarat negocierile cu Victor Piţurcă pentru preluarea echipei, tehnician care în 2009 a fost concediat cu scandal şi cu acordarea unor bonificaţii materiale, şi care în ultimul an s-a despărţit în condiţii nu tocmai amiabile de Steaua şi Universitatea Craiova. Calificarea la Euro 2012 este considerată compromisă iar participarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2014 nu este apreciată drept o misiune imposibilă. Noul tehnician are ca prim obiectiv pentru următorii trei ani... reconstrucţia, pentru acest lucru urmând să primească în jur de 25.000 de euro pe lună.

    Opinia Cititorului ( 4 )

    1. Daca il puneti pa Piturca la BVB si pe Farmache la Nationala, veti avea un efect de tip Miciurin. Rezulta ca Valentin Down Ionescu ca si Razvan Lucescu=O. Adica tot aia e. Adica nimic. Nu-i asa Doamna Petra Alexandru?

      1. Exista o diferenta intre Piturca si Farmache,lui Stere nu-i canta niciodata imnul national la sedintele BVB.

        e o idee. poate inaintea primei cafele n-ar fi chiar rau sa se gudure pe langa secretara si sa fredoneze desteapta-te....

      De ce va mirati? Si la nationala romana de curling derivat cu sediul la BVB, se tot investesc milioane de euro in contraperformante. Adica pardon...performantele sunt performante. Bitii sunt bilbiiti.Din cauza traduceri inexacte din aromina. Rezulta un soft intraductibil pentru cei mai multi investitori.Domn' Isac ia luati putin bitii la alergat...La Focsani. Exact. In padure.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb