FOTBAL ŞI BANI Mutu, falimentul unui sportiv

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 7 ianuarie 2011

Mutu, falimentul unui sportiv

Fotbalistul Adrian Mutu va fi dat în judecată de clubul la care este legitimat, Fiorentina. Acest nou proces îl poate aduce în pragul falimentului din punct de vedere financiar. Cum problemele lui Mutu erau destul de numeroase şi înainte, lovitura dată de conducerea clubului viola îi poate pune în pericol chiar şi cariera sportivă. Procesul pierdut cu fostul său club Chelsea, necazurile cu barmanul albanez pe care l-a lovit sunt două dintre marile probleme ale jucătorului. Conducerea Fiorentinei intenţionează să-l acţioneze în justiţie pe fotbalist, considerând deplasată atitudinea acestuia - a lipsit de la mai multe antrenamente şi l-a agresat pe antrenor - după ce a fost plătit mai bine de 10 luni fără ca echipa să poată beneficia de serviciile sale."Acest act de insubordonare şi de lipsă de respect pentru club, cumulate cu alte probleme în care a fost implicat Mutu, constrâng clubul Fiorentina să-şi rezerve dreptul de a deschide acţiuni împotriva lui, în plan sportiv şi civil", se arată într-un comunicat al clubului. Concret, Fiorentina poate cere plata unor daune de imagine şi întreruperea contractului. Se poate ajunge la câteva milioane de euro, despăgubiri plus returnarea salariul primit de jucător pe perioada de 10 luni cât a fost suspendat pentru consum de sibutramină.

Se ştie că în urma procesului cu Chelsea, Mutu a fost obligat de Tribunalul Federal elveţian de la Lausanne să achite o despăgubire în valoare de 17,1 milioane de euro. Englezii au deschis proces împotriva românului ca daune de imagine pentru scandalul de dopaj în care a fost implicat în 2004. Prins că a consumat cocaină pe vremea când juca la Chelsea, Mutu a fost suspendat pentru 7 luni, Chelsea l-a dat afară, iar ulterior s-a transferat gratis la Juventus! Presa din Italia a dezvăluit recent că fostul club al jucătorului încearcă să recupereze o parte din datorie, vizate fiind cele trei case ale acestuia din SUA. Aces-tea au fost achiziţionate în ultimii trei ani, costând în total 5 milioane de dolari. Din cauza crizei valoarea acestora a scăzut cu aproximativ 50%. Şi afacerile fotbalistului din Italia ( producţie de vinuri, restaurante) sunt vizate de englezi, care doresc să-şi recupereze cât mai rapid banii.

De asemenea barmanul albanez, Berat Racaj, agresat de fotbalist într-o parcare din Florenţa, este decis să obţină cu ajutorul justiţiei despăgubiri consistente de la Mutu. Practic, la finalul unei cariere de succes în plan sportiv, fotbalistul se poate trezi fără niciun ban şi cu datorii imense.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb