FOTBAL ŞI BANI Steaua, gata pentru un nou succes financiar

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 august 2014

Steaua, gata pentru un nou succes financiar

Participarea în cupele europene este pentru Steaua o adevărată mină de aur. Calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după dubla cu formaţia Aktobe din Kazahstan, a adus echipei din Ghencea 2.100.000 de euro. Acesta este primul pas către un nou succes financiar. Sportiv, Steaua a reuşit o adevărată performanţă calificându-se pentru a unsprezecea oară consecutiv în grupele cupelor europene. Eliminarea campioanei Kazahstanului asigură deja prezenţa în grupele Europa League, în cazul nedorit în care în play-off echipa campioană va fi eliminată. Dacă formaţia antrenată de Costel Gâlcă trece şi de această fază, Steaua va evolua, din nou, în grupele celei mai puternice competiţii europene, ceea ce în plan financiar înseamnă un plus de aproximativ 20.000.000 euro. Nici prezenţa în Europa League nu este de neglijat, chiar dacă sumele sunt de aproximativ patru ori mai mici. Reţeta succesului financiar este verificată, chiar în sezonul trecut Steaua a câştigat 19.100.000 de euro, în condiţiile în care din punct de vedere sportiv, în grupe, lucrurile nu au evoluat pozitiv, nicio victorie şi doar trei meciuri egale. Calificare în play-off a adus şi în 2013, 2.100.000 de euro, la care s-au mai adăugat: 8.500.000 euro - calificarea în grupe, 4.500.000 - market pool, 2.500.000 euro - încasări din bilete, 1.500.000 euro - bonusuri, câte 500.000 euro pentru fiecare egal.

Un eventual nou succes financiar, pentru că, din punct de vedere sportiv şi calificarea în grupele Europa League, deja obţinută, este o reuşită, ar reprezenta un adevărat miracol având în vedere condiţiile mai speciale în care clubul îşi desfăşoara acum activitatea. Patronul - finanţator, George Becali, se află în continuare în închisoare, managerul general, Mihai Stoica este şi el încarcerat, după ce a fost condamnat în dosarul "Transferurilor", iar tehnicianul, Laurenţiu Reghencamf, care a obţinut toate performanţele din ultimii doi ani a plecat în străinătate şi a fost înlocuit cu un antrenor, Costel Gâlcă, fără experienţă la acest nivel. În plus nici în materie de transferuri lucrurile nu au evoluat în sens pozitiv, au plecat două piese importante din angrenajul echipei (Pintilii şi Piovaccari) şi abia acum se încearcă realizarea unor noi mutări, care să acopere găurile.

Foarte importantă pentru o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor este tragerea la sorţi de astăzi, care se va desfăşura la Nyon (Elveţia) de la ora 13.00. Antrenorul Costel Gâlcă este convins însă că, dacă echipa sa va evolua la capacitate maximă, nu va avea probleme cu niciunul dintre eventualii adversari: " Îmi doresc, vreau şi cred că ne vom califica în grupe. Avem respect pentru toate echipele, dar important este ce şi cum jucăm. Avem un grup foarte bun şi asta ne ajută foarte mult". Fiind cap de serie, Steaua poate întâlni în play-of adversare relativ accesibile, printre acestea aflându-se NK Maribor (Slovenia), Legia Varşovia (Polonia), Malmo FF (Suedia), Slovan Bratislava (Slovacia) şi Aalborg (Danemarca).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb