FP deschide noi procese împotriva CA al Romgaz

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 17 martie 2011

FP deschide noi procese împotriva CA al Romgaz

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat ieri că a iniţiat un nou litigiu împotriva membrilor Consiliului de Administraţie al Romgaz care au aprobat realizarea unei donaţii în suma de 400 milioane de lei către statul român.

Fondul Proprietatea a deschis, astfel, procese împotriva membrilor Consiliului de Administraţie al Romgaz, Ioana Apan, Marcel Adrian Piteiu, Ionica Raicu şi Mihai Busuioc, anunţă Mediafax.

Pe site-ul Romgaz, ca membri în Consiliul de Administraţie mai figurează Florin Staicu, consilier personal al Ministrului Economiei, dar şi Petru Grezer, reprezentantul desemnat de Fondul Proprietatea.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a reiterat ieri angajamentul său de a întreprinde toate măsurile legale în vederea păstrarii valorii companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, în scopul protejării intereselor tuturor acţionarilor săi.

FP, acţionar minoritar al Romgaz Mediaş, a cerut revocarea membrilor Consiliului de Administraţie care au votat în noiembrie în favoarea donaţiei din partea companiei către bugetul de stat şi a spus că va declanşa acţiuni în justiţie împotriva acestora, individual.

Tribunalul Sibiu a respins la mijlocul lunii ianuarie cererea formulată de FP împotriva Romgaz Mediaş privind anularea deciziei AGA în baza căreia compania de stat a făcut o donaţie de 400 milioane lei către bugetul de stat, iar FP a anunţat că va continua litigiul prin "promovarea căilor de atac".

"La 19 ianuarie Tribunalul Sibiu a respins cererea formulată de către Fond împotriva Romgaz privind anularea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz numărul 12 din 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobată realizarea de către Romgaz a unei donaţii în sumă de 400 milioane lei către statul român. La acelaşi termen de judecată, Tribunalul Sibiu a respins cererea Fondului privind suspendarea executării aceleiaşi hotărâri", potrivit unui comunicat transmis de FP Bursei de Valori Bucureşti.

În calitate de acţionar minoritar al Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votat împotriva acordării donaţiei şi a decis să ia măsuri legale împotriva acesteia, invocând protejarea drepturilor acţionarilor FP.

Ministerul Economiei, care deţine 85% din acţiunile Romgaz, a decis în AGA, la 30 noiembrie, că producătorul de gaze trebuie să doneze 400 de milioane de lei către bugetul statului, în baza unei hotărâri de Guvern.

Acţiunile FP au închis sesiunea bursieră de miercuri la un preţ de 0,595 lei în urcare cu 0,51% faţă de ziua precedentă, pe o lichiditate de 8,02 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb