Ca urmare a recomandării iniţiale de listare secundară la BVV, Managerul Fondului a avut întâlniri cu numeroase bănci de investiţii interesate în pregătirea tranzacţiei, cu instituţiile de supraveghere din România şi din Polonia şi cu depozitarii centrali din Bucureşti şi Varşovia, potrivit BVB.
Având în vedere intenţia de a combina listarea secundară cu oferirea a pâna în 10 procente din acţiunile existente ale Fondului, au luat în considerare diverse metode de a acumula acţiuni în vederea oferirii acestora, inclusiv achiziţionarea de acţiuni prin oferta publică de cumpărare, răscumpărare sau alte mijloace. Argumentele fiecărei metode au fost discutate cu băncile de investiţii şi cu instituţiile de supraveghere din România şi Polonia.
Fezabilitatea acestor metode depinde de interpretarea câtorva aspecte din legiile şi regulamentele româneşti care nu au fost pe larg puse în aplicare în practică, datorită stadiului de dezvoltare a pieţei româneşti. În consecinţă, au fost prezentate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) o serie de exemple teoretice şi posibile interpretări a acestor aspecte, bazate pe experienţa şi practica din alte pieţe de capital din Uniunea Europeană. Din răspunsul iniţial al CNVM se pare că există mai multe obstacole potenţiale, dar discuţiile sunt deschise şi ei menţin angajamentul de a lucra cu CNVM pentru a ajunge la un rezultat constructiv care va conduce la evoluţii ulterioare.