FP solicită TEL să acorde un bonus de 1 milion de lei membrilor directoratului societăţii

A.C.
Piaţa de Capital / 16 aprilie 2014

Fondul Propietatea (simbol FP), în calitate de acţionar la Transelectrica (simbol TEL), solicită completarea Convocatorului AGEA al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice cu scopul mandatării Consiliului de Supraveghere al societăţii să acorde un bonus anual membrilor Directoratului pentru performanţele înregistrate în 2013, în cuantum de până la 1 milion de lei, potrivit unui comunicat remis BVB de Transelectrica.

Bonusul este destinat tuturor membrilor Directoratului.

Se doreşte completarea şi cu implementarea unui sistem de remunerare a membrilor Directoratului în funcţie de evoluţia acţiunilor Transelectrica pe piaţa reglementată administrată de BVB. Criteriile de acordare a bonus-ului anual şi a Opţiunilor membrilor Directoratului vor fi stabilite de către Consiliul de Supraveghere.

Solicitarea prevede modificarea modelului de contract de mandat (inclusiv Anexa nr.1 la contractul de mandat) aprobat prin Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor nr. 8/06.11.2013.

Potrivit comunicării, "în situaţia numirii unui nou membru al Consiliului de Supraveghere de către Adunarea Generală a Acţionarilor în urma încetării mandatului unui membru al Consiliului de Supraveghere, durata contractului începe de la data numirii acestuia de către Adunarea Generala a Acţionarilor şi este valabil pe durata rămasă până la expirarea mandatului Consiliului de Supraveghere. Prezentul contract se aplică în mod corespunzător şi membrului Consiliului de Supraveghere desemnat provizoriu de către Consiliul de Supraveghere. Contractul de mandat încheiat cu un membru desemnat provizoriu de către Consiliul de Supraveghere se semnează de către preşedintele Consiliului de Supraveghere, în calitate de reprezentant al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica - SA".

"Pentru perioada cuprinsă între data începerii mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere şi sfârşitul anului 2013 se acordă un bonus anual (denumit în continuare Bonus 2013) fiecărui membru al Consiliului de Supraveghere echivalent cu produsul între remuneraţia fixă lunară stabilită în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi numărul de luni din anul 2013 în care membrul Consiliului de Supraveghere şi-a exercitat mandatul", se mai arată în comunicat, care arată că "Bonus 2013" se va acorda numai membrilor Consiliului de Supraveghere al societăţii care au fost membri ai Consiliului de Supraveghere la data de 31decembrie 2013 şi au calitatea de membri ai Consiliului de Supraveghere la data Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, respectiv 29/30 aprilie 2014.

"Bonus 2013" se va acorda în termen de 15 zile de la data aprobării de către Adunarea Generală a Acţionarilor a situaţiilor financiare auditate.

"Pentru evitarea oricăror neînţelegeri pentru perioada cuprinsă între data începerii mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere şi sfârşitul anului 2013 bonus-ul colectiv de performanţă în cuantum de 0,9% din depăşirea valorii indicatorului de performanţă EBITDA nu se acordă", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Calculat inseamna vreo 44.000 de EURO/ la un OM din Directorat. Domnilor FP-Pisti de ce nu propuneti dvs. repartizarea acestui BONUS catre cei 2200 de salariati ai TEL, aceasta insemnand cca.100 Euro/ slariat ? Ori considerati ca numai cei din Directorat au muncit la ridicarea performantelor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb