Franklin Templeton critică numirea în CA Electrica Distribuţie Muntenia Nord a doi membri de partid

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 decembrie 2012

Franklin Templeton critică numirea în CA Electrica Distribuţie Muntenia Nord a doi membri de partid

Franklin Templeton este nemulţumit de modul de selecţie a noilor membri CA la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, doi fiind afiliaţi politic, dar şi de blocarea procesului la Aeroporturi Bucureşti, unde nu a fost prelungit mandatul reprezentantului FP.

Franklin Templeton Investment Management Limited îşi exprimă profunda dezamăgire cu privire la modalitatea în care FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord a finalizat procesul de selecţie pentru noii membri ai Consiliului de Administraţie, pe baza cerinţelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat. De asemenea, FT este dezamăgit de modalitatea în care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii blochează procesul de selecţie al unui Consiliu independent şi decide să nu prelungească mandatul candidatului recomandat de Fondul Proprietatea în cazul CN Aeroporturi Bucureşti", se arată într-un comunicat.

FT susţine că Electrica Distribuţie Muntenia Nord, companie controlată de stat, a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administraţie care nu s-au clasat în topul candidaţilor rezultat în urma evaluării efectuate atât de către consultantul independent de resurse umane implicat în procesul de selecţie, cât şi de comitetul pentru nominalizare şi remunerare al companiei. Doi dintre aceştia sunt afiliaţi politic, respectiv Darius Meşca (PSD Ploieşti) şi Aurel Gubandru (PSD Buzău).

Franklin Templeton solicită acţionarului majoritar al distribuitorului de electricitate, Electrica SA şi Ministerului Economiei, să facă publică justificarea pentru numirile care nu ţin cont de clasamentul candidaţilor rezultat din procesul de selecţie.

În cazul Aeroporturi Bucureşti, procesul de selecţie pentru numirea unui nou Consiliu de Administraţie a fost suspendat fără stabilirea unor termene clare pentru finalizarea acestuia, după ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a primit o listă scurtă de candidaţi de la consultantul de resurse umane, potrivit sursei citate.

FT arată că Ministerul Transporturilor a decis să prelungească mandatul consiliului interimar, compus în principal din membri cu afiliere politică, dar a lăsat Fondul Proprietatea fără reprezentare în board, în ciuda deţinerii de peste 20% în cadrul Aeroporturi Bucureşti, prelungirea mandatului reprezentantului Fondului, Adrian Cighi, nefiind aprobată.

"Suntem serios îngrijoraţi de implementarea nesatisfăcătoare a dispoziţiilor OUG 109/2011 de către statul român, în pofida angajamentelor luate faţă de instituţiile financiare internaţionale şi în pofida prevederilor unei ordonanţe care este în vigoare în acest moment, şi solicităm Guvernului soluţionarea urgentă a acestei situaţii", se mai spune în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb