ZIARUL BURSA

14 decembrie 2012
Ediţia din 15.08.2024
Ben Bernanke

"PRĂPASTIA FISCALĂ" NU POATE FI TRAVERSATĂ PLUTIND PE O MARE DE HÂRTIE Ben Bernanke ridică nebunia monetară pe noi culmi

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 14 decembrie 2012

CĂLIN RECHEA

La ultima şedinţă a Comitetului de Politică Monetară al Federal Reserve s-a anunţat lansarea unui nou program de relaxare cantitativă. QE4, conform acronimului care include şi numărul noii iteraţii monetare sau QE4EVER conform descrierii mai plastice de la ZeroHedge, presupune achiziţionarea de pe piaţa secundară a obligaţiunilor pe termen lung emise de guvernul american.

Blănculescu: "Fondurile de garantare ar trebui incluse în Autoritatea de Supraveghere Financiară"

PENTRU PREVENIREA FRAUDELOR BANCARE Blănculescu: "Fondurile de garantare ar trebui incluse în Autoritatea de Supraveghere Financiară"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 decembrie 2012

Fondurile de garantare ar trebui să fie şi ele incluse în componenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care, dacă va fi creată, ar urma să aducă la un loc Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), consideră Ionel Blănculescu, secretarul executiv al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri (CCMA).

DIICOT anchetează directori BRD şi Volksbank

BĂNCILE, DIN NOU FRAUDATE DIICOT anchetează directori BRD şi Volksbank

ELENA VOINEA, ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 14 decembrie 2012

UPDATE 13:50: BRD: "Cuantumul prejudiciului nu aduce în niciun caz atingere solidităţii şi stabilităţii BRD" 

BRD-Groupe Société Générale S.A. declară faptul că prejudiciile produse băncii în dosarul fraudelor bancare au fost acoperite cu provizioane conform standardelor contabile internaţionale si se reflectă în situaţiile financiare publicate în mod regulat de bancă, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

BRD relatează că în momentul descoperirii schemelor de finanţare ilegală de acum câteva luni, banca a sesizat organele penale şi a luat măsuri interne care au vizat întărirea sistemelor de control şi sancţionarea salariaţilor care nu au respectat normele şi procedurile interne.

"Cuantumul prejudiciului nu aduce în niciun caz atingere solidităţii şi stabilităţii BRD", susţin reprezentanţii BRD în acelaşi comunicat.

Un angajat al TVR s-a sinucis

DUPĂ CE A VĂZUT REZULTATELE SELECŢIEI ÎN URMA CĂREIA VOR FI CONCEDIAŢI CIRCA 900 DE SALARIAŢI Un angajat al TVR s-a sinucis

EMILIA OLESCUMiscellanea / 14 decembrie 2012

UPDATE 12:45: TVR: "Decesul colegului nostru a survenit înaintea afişării rezultatelor procesului selecţiei de personal" 

Biroul de presă al TVR ne-a transmis, astăzi, punctul de vedere al oficialilor linstituţiei cu privire la subiectul abordat în articolul de mai jos. Menţionăm că noi am încercat să-i contactăm, aseară, după ce am primit informaţia potrivit căreia un angajat al TVR s-a sinucis, pe reprezentanţii biroului de presă din Televiziunea Publică, care, însă, nu au răspuns apelurilor noastre telefonice. Relatăm în întregime afirmaţiile conducerii TVR:

"Regretăm gestul şi moartea colegului nostru şi suntem alături de familia acestuia. Respectăm durerea şi intimitatea familiei şi îi rugăm şi pe reprezentanţii mass-media să facă acelaşi lucru şi să nu transforme această tragedie într-un subiect de presă.

Speculaţiile conform cărora gestul fostului nostru coleg ar avea legătură cu procesul de selecţie de personal care se desfăşoară în această perioadă sunt nefondate. Decesul colegului nostru a survenit înaintea afişării rezultatelor procesului selecţiei de personal.

În acest context, declaraţiile unor lideri sindicali care vor să lege o tragedie personală de procesul de restructurare al TVR sunt regretabile, fiind lipsite de temei, iar încercarea acestora de a arunca asupra TVR vina pentru această dramă este meschină.

De asemenea, afirmaţia conform căreia conducerea TVR a declanşat Procesul de selecţie a personalului din SRTv fără a dialoga cu cu partenerii de dialog social este falsă. Conducerea TVR a dialogat în mod constant cu reprezentanţii sindicali, cele două părţi căutând împreună soluţii de redresare financiară care să nu implice disponibilizări de personal sau ca numărul celor afectaţi să fie cât mai mic.

Conducerea TVR a avut consultări cu partenerii sociali în vederea stabilirii paşilor procesului de selecţie a personalului necesar pentru noua structură organizaţională şi pentru diminuarea efectelor sociale ale procesului de concediere colectivă.

În timpul consultărilor, care s-au derulat în perioada 13-24 septembrie 2012, cele două părţi au convenit ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate în SRTv să fie mai mic decât cifra aprobată prin HCA nr. 110/28 august şi cea propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă.

Televiziunea Română trece printr-o situaţia financiară critică. Sub imperativul termenelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 617/2012 privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de SRTv şi în OUG nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie al TVR are obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, cu restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii".

Zona euro a aprobat plata tranşei de ajutor pentru Grecia

Zona euro a aprobat plata tranşei de ajutor pentru Grecia

A.V.Internaţional / 14 decembrie 2012

34,3 miliarde euro vor fi eliberaţi către Atena în câteva zile 

Miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat ieri, în reuniunea de la Bruxelles, eliberarea unei noi tranşe de 49,1 miliarde euro (64 miliarde dolari) din programul de ajutor destinat Greciei, conform anunţului făcut de liderul Eurogrup, Jean-Claude Juncker.

Grupul "Eurolines" estimează afaceri de un sfert de miliard de lei

PENTRU 2012, Grupul "Eurolines" estimează afaceri de un sfert de miliard de lei

Mihaela Dalar StancaCompanii / 14 decembrie 2012

Grupul "Eurolines", condus de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, cu afaceri în domeniul turismului şi transportului de persoane, va înregistra în acest an o cifră de afaceri în creştere cu circa 33% faţă de anul precedent, ajungând până la 243 de milioane de lei, a declarat Anastasiu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Investiţiile în primele zece luni, mai mari cu 20%

Investiţiile în primele zece luni, mai mari cu 20%

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 14 decembrie 2012

Ţara noastră a înregistrat, în primele zece luni, investiţii străine directe în valoare de 1,273 miliarde euro, faţă de 1,057 milioane euro, în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR).

Fed aduce pesimism pe pieţele europene

BURSELE DIN LUME Fed aduce pesimism pe pieţele europene

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 decembrie 2012

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au scăzut ieri, după ce preşedintele Federal Reserve din SUA, Ben S. Bernanke, a declarat că planul băncii de răscumpărare a obligaţiunilor nu va compensa efectele vârfului fiscal aşteptat anul...

"Renault" a ieşit din acţionariatul "Volvo"

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 decembrie 2012

"Renault" SA, a doua companie auto din Franţa, şi-a vândut ieri, printr-o ofertă privată, participaţia de 6,5% pe care o deţinea la producătorul suedez de camioane "Volvo" AB, obţinând în schimb 12,8 miliarde coroane suedeze (1,92...

FT: "Wal-Mart Stores" vrea să preia "Migros" Turcia

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 decembrie 2012

"Wal-Mart Stores" Inc., cel mai mare retailer din lume, negociază preluarea pachetului de control la grupul turc de distribuţie "Migros", urmărind să-şi extindă prezenţa pe pieţele emergente, anunţă Financial Times (FT), citând...

REVISTA PRESEI 14.12.2012

Willy HomnerRevista Presei / 14 decembrie 2012

ADEVARUL 

Bănci sabotate din interior de bancheri

Şapte directori de bănci şi şase funcţionari de la BRD, Volksbank şi ATE Bank au fost audiaţi, joi, alături de alte 79 de persoane, fiind învinuiţi de fraude de 85 de milioane de euro.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 14.12.2012

V.R.Revista Presei / 14 decembrie 2012

FINANCIAL TIMES

UBS ar putea fi amendată cu 1 miliard de dolari în scandalul Libor

Banca elveţiană UBS ar putea fi amendată cu o sumă record de peste un miliard de dolari ca să scape de acuzaţiile potrivit cărora a manipulat dobânda...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo