PENTRU 2012, Grupul "Eurolines" estimează afaceri de un sfert de miliard de lei

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 14 decembrie 2012

Grupul "Eurolines" estimează afaceri de un sfert de miliard de lei

Grupul "Eurolines", condus de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, cu afaceri în domeniul turismului şi transportului de persoane, va înregistra în acest an o cifră de afaceri în creştere cu circa 33% faţă de anul precedent, ajungând până la 243 de milioane de lei, a declarat Anastasiu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea a fost obţinută în urma investiţiilor solide realizate de grup în acest an atât în pregătirea angajaţilor, în prezenţa agresivă din mediul online, şi mai ales în extinderea numărului de agenţii de turism din ţara noastră. Totodată, la finalul acestui an, "Eurolines" a realizat o investiţie de aproape 700.000 de euro în urma achiziţionării a trei autocare noi, mărind flota deja existentă. "În imaginea grupului < Eurolines > au fost realizate investiţi de 400.000 de euro, în întreg anul 2012", a declarat Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului.

Rezultate bune în urma colaborării cu "TUI TravelCenter"

Anul trecut, după aproape doi ani de discuţii şi negocieri purtate cu operatorul german TUI, "Eurolines" şi "TUI Travel" Plc anunţau colaborarea în vederea distribuirii pachetelor turistice sub ambele nume. În 2012, pachetele turistice vândute prin reţelele de agenţii dezvoltate împreună au generat venituri în valoare de circa 45 milioane de lei, "TUI" în ţara noastră contribuind la cifra de afaceri înregistrată de grupul "Eurolines".

Până în prezent, sub brandul "TUI TravelCenter" există 37 de agenţii destinate clientului final, două birouri dedicate clienţilor corporate şi respectiv revânzătorilor, precum şi o agenţie online.

În acest an, au fost deschise 10 agenţii de turism "TUI TravelCenter" şi "Eurolines", investiţia într-o singură locaţie fiind de 30.000 de euro. Grupul are în vedere extinderea numărului de agenţii în 2013, tot cu 10 unităţi. Cei de la "TUI TravelCenter" au preferat extinderea numărului de agenţii cu precădere în centre comerciale (mall-uri), astfel că, pe lângă locaţiile deja prezente în Capitală în centre comerciale precum "Mall Vitan" sau "AFI Palace Cotroceni", grupul va inaugura în 2013 agenţii de turism şi în mall-ul "Sun Plaza" din Bucureşti sau "Palas Iaşi".

Grupul "Eurolines" şi-a propus ca, în decurs de trei ani, să ajungă la un număr de 100 de agenţii "TUI TravelCenter" în toată ţara.

Anastasiu: "În 2013, dintr-o firmă de referinţă, vrem să devenim una de excelenţă"

Omul de afaceri din fruntea grupului "Eurolines" şi-a propus ca obiectiv pentru anul viitor să facă din grupul pe care îl conduce mai mult decât o companie de referinţă pentru piaţa noastră, şi să o trans­forme, prin investiţii continue, într-o companie de excelenţă. "În 2013, vrem să continuăm reînnoirea flotei cu încă trei-patru autocare, să continuăm investiţiile în mediul online, să ne luptăm cu excelenţa", a punctat Anastasiu.

"Eurolines" deţine în prezent 60 de agenţii, dintre care 37 de unităţi "TUI TravelCenter" şi "Eurolines", 22 agenţii "Eurolines" şi o agenţie business travel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb