Tokyo Metro vrea să strângă până la 2,4 miliarde de dolari în cel mai mare IPO din Japonia, din 2018

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Transporturi / 8 octombrie

Tokyo Metro vrea să strângă până la 2,4 miliarde de dolari în cel mai mare IPO din Japonia, din 2018

English Version

Tokyo Metro a stabilit ieri un interval de preţ cuprins între 1.100 şi 1.200 de yeni/acţiune pentru oferta sa publică iniţială (IPO), potrivit documentelor depuse la autoritatea de reglementare a pieţei de capital, anunţă Reuters.

Dacă este luată în calcul limita superioară a acestui interval, Tokyo Metro, unul din cei doi operatori de metrou din capitala Japoniei, ar strânge 349 de miliarde de yeni (circa 2,35 miliarde de dolari) în cel mai mare IPO din Japonia, din ultimii şase ani.

Preţul final al IPO-ului operatorului de metrou va fi decis în 15 octombrie, înainte de listarea sa la Bursa de Valori din Tokyo, care este programată pentru data de 23 octombrie.

Metroul din Tokyo a fost creat în 1920, odată cu înfiinţarea Tokyo Underground Railway Co. Şapte ani mai târziu, compania a inaugurat prima linie de metrou din Japonia, între districtele Asakusa şi Ueno din Tokyo. Tokyo Metro operează 195 de kilometri de linii şi transportă zilnic 6,5 milioane de pasageri. În prezent, compania are şi divizii de imobiliare şi retail. Guvernul central japonez deţine 53,4% din acţiunile Tokyo Metro, restul fiind controlat de autorităţile locale din Tokyo. IPO-ul companiei vine după listarea altor operatori feroviari japonezi, inclusiv Kyushu Railway, în 2016. Compania a raportat un profit net de 46 de miliarde de yeni pentru exerciţiul financiar încheiat în 31 martie 2024, în creştere cu peste 60% faţă de anul anterior. Societăţile de brokeraj Nomura, Mizuho şi Goldman Sachs se ocupă de listarea Tokyo Metro.

Conform Reuters, tot în Japonia, Rigaku, un producător de instrumente de testare cu raze X, susţinut de firma de investiţii Carlyle Group, intenţionează să se listeze luna aceasta. În schimb, Kioxia, producător de cipuri susţinut de Bain Capital, şi-a abandonat planul de lansare a unui IPO în octombrie.

Piaţa de valori din Japonia a suferit o criză istorică la începutul lunii august, declanşată de o creştere surprinzătoare a ratei dobânzii şi de teama de o recesiune în SUA, după care s-a mai redresat. Indicele de referinţă Nikkei 225 a crescut cu aproximativ 18% în acest an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb