REVEAL MARKETING RESEARCH:  De Sărbători, românii vor să dăruiască celor apropiaţi cadouri, mai degrabă decât să primească

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 14 decembrie 2012

De Sărbători, românii vor să dăruiască celor apropiaţi cadouri, mai degrabă decât să primească

Trei din 4 români preferă să dăruiască celor dragi cadouri, mai mult decât să primească, potrivit unui studiu al Reveal Marketing Research, cu privire la comportamentul de consum în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cele mai multe dintre femei îşi doresc să primească articole vestimentare (19,6%) dar şi bijuterii (15,4%). Bărbaţii, în schimb, vor produse electronice (38,4%) şi accesorii personale (13,9%).

Cât priveşte cadourile pe care se gândesc să le ofere celor dragi, cei mai mulţi bărbaţi se gândesc în primul rând la jucării pentru copii (42,7%), în timp ce femeile, într-un procent destul de ridicat, de 49,6%, aleg să dăruiască haine de damă. Femeile mai dăruiesc jucării pentru copii, haine bărbăteşti, decoraţiuni pentru casă şi bijuterii. Iar în lista de cadouri a bărbaţilor se mai regăsesc: haine de damă, haine bărbăteşti, electronice, accesorii personale.

La întrebarea "Cu aproximaţie, pentru câte persoane veţi cumpăra cadouri anul acesta?", analiza dezvoltată de Reveal Marketing a arătat că româ-nii vor cumpăra în medie 5 cadouri anul acesta.

Un nou rezultat interesant al analizei este că bărbaţii au apreciat că vor fi mai generoşi decât anul trecut în ceea ce priveşte banii cheltuiţi pe cadourile de sărbători. Femeile însă consideră că anul acesta vor cheltui mai puţin pe cadouri decât în 2011.

Cât priveşte aşteptările românilor cu privire la persoana care le va oferi cel mai frumos cadou, bărbaţii (62,5%) au previzionat că partenera de viaţă va fi această persoană, în timp ce femeile (32,3%) au apreciat că cel mai frumos dar va veni de la copiii lor.

Dacă ar avea 100 de euro disponibili pentru un singur cadou, bărbaţii (49%) ar alege să îl ofere soţiei sau iubitei, în timp ce femeile (56,1%) s-ar gândi să îşi bucure copilul sau copiii.

La întrebarea "Cu cine veţi merge la cumpărături anul acesta?", majoritatea orăşenilor au ales compania partenerului/partenerei, dar se observă că femeile ar prefera într-o mai mare măsură să fie însoţite şi de copii. Analiza relevă şi faptul că 1 din 2 români îşi vor face personal un cadou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb